Annonce:
Annonce:

USA om nye IS-henrettelser: Barbari kender ingen grænser

Ny video af massehenrettelse tyder på, at Islamisk Stat ikke bare har fodfæste i Mellemøsten, men også Afrika

Annonce:
Følg Terror

Islamisk Stats påståede halshugninger af 21 kristne egyptere i Libyen fordømmes af USA, lyder det fra Det Hvide Hus.

- USA fordømmer det foragtelige og kujonagtige drab på 21 egyptiske statsborgere i Libyen begået af terrorister med tilknytning til Isil (Islamisk Stat, red.), siger talsmand Josh Earnest med henvisning til den ekstreme organisation, der primært har fodfæste i Syrien og Irak, men altså nu angiveligt også på det afrikanske kontinent.

- Isils barbari kender ingen grænser. Den er ikke bundet af tro, tilhørsforhold eller etnicitet, tilføjer Earnest natten til mandag dansk tid.

Ifølge ham er de seneste henrettelser blot med til yderligere at 'gøre det internationale samfund stålsat' i kampen mod Islamisk Stat.

Annonce:

Den yderliggående jihadistgruppe offentliggjorde søndag videoen, der viser, hvordan 10 af de 21 gidsler, der var bortført i Libyen, får halsen skåret over.

I videoen lader sortklædte militante egypterne i håndjern og orange fangedragter marchere til en strand, som angiveligt er i nærheden af Tripoli i Libyen.

Her bliver de tvunget ned på knæ, hvorefter de får halsen skåret over. Videoen ligger på et tweet fra en hjemmeside, der støtter den brutale gruppe.

Egyptens præsident, Abdel Fattah al-Sisi, indkaldte øjeblikkelig til et hastemøde i landets øverste sikkerhedsorgan og erklærede syv dages landesorg.

Sunnimuslimernes øverste organisation for læring i Kairo, al-Azhar, har søndag fordømt de barbariske drab på de kristne egyptere.

USA's udenrigsminister, John Kerry, har også fordømt henrettelserne og kondoleret over for den egyptiske udenrigsminister, Sameh Shoukry.

Annonce:

En talsmand for den koptiske kirke i Egypten bekræfter ifølge nyhedsbureauet Mena, at 21 personer er blevet henrettet. Kirken er også sikker på, at de skyldige vil blive straffet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: