Ven af Omar: De er selv ude om det - det var selvforskyldt

Abdullah var venner med den formodede gerningsmand bag terrorangrebet i København. Abdullah mener, at de dræbte selv var ude om det

Se indslaget her

En gruppe unge, hætteklædte mænd ryddede mandag eftermiddag alle blomsterne væk fra det sted på Svanevej, hvor terrorangrebets formodede gerningsmand, Omar El-Hussein, blev dræbt af politiet.

Se mere video hos Local Eyes.

Abdullah var blandt gruppen, og han fortæller til Ekstra Bladet, at han er taget ud til stedet for at vise sin støtte til sine muslimske brødre.

- Der er mange forskellige meninger om, hvad der er sket. Nogen er glade for det, mens andre er kede af det, fordi nu tænker alle danskere på ekstremisme og islam er skidt. Men sådan er islam ikke. Det er også en fredelig religion, men på den anden side, så er det jo ikke os, der har gjort noget. Vi var derhjemme og pludselig kommer ham der tegneren og tegner vores profet, siger Abdullah til Ekstra Bladets udsendte reporter.

Så de er selv uden om det?

- Ja, de er selv uden om det 100 %.

Hvad med de to uskyldige, der er blevet dræbt?

- Hvorhenne? I Palæstina? Ja, det er rigtigt, at mange uskyldige, der er dræbt dernede, men hvornår er vi begyndt at tage afstand fra det?

Ja, men nu taler jeg om de to uskyldige mennesker, der har mistet livet i weekenden?

- Men hvorfor taler vi ikke om Palæstina? Alle de børn, der bliver dræbt og krænket. Dem er der ingen, der tager afstand fra?

Så du mener, at angrebene var i orden?

- Det var selvforskyldt, fordi de har krænket og provokeret vores profet. Det fører aldrig til noget godt, så dem der har udsat Danmark for terror, trusler og angst, det er dem, der har krænket profeten. Dem der har tegnet profeten, er dem der har udsat Danmark for den her terror. Tegnerne er medskyldige i, at danskerne skal leve i frygt.

Men hvad er grunden til, at i møder op?

- Det er for at vise støtte til vores muslimske brødre. Det er for at vise, at vi støtter ham. Når vi kigger på det her, så må vi kigge på hovedproblemet. Hvordan opstod alt det her? Det ville aldrig være sket, hvis der ikke var de her karikaturer af profeten

Far til terror-mistænkt: Jeg er i chok

Fjernede blomster ved drabssted
Politiet er talstærkt til stede på Svanevej, hvor dramaet opstod, da blomsterne blev fjernet.

Kæmpe drama ved Svanevej: Blomster til terrormistænkt fjernet

I løbet af mandag formiddag havde flere personer nemlig lagt blomster på det sted, hvor 22-årige Omar El-Hussein blev dræbt af politiet. De blomster blev dog under stor virak fjernet af en gruppe personer. Ifølge TV 2 News reporter Lisbeth Davidsen kastede gruppen af personer blomsterne til siden og fortalte, at det ikke er en tradition blandt muslimer at lægge blomster ved afdøde. Derfor blev de fjernet af respekt for den døde.

De hætteklædte mænd satte i stedet et skilt op, med ordene 'Hvil i fred. Må Allah være dig nådig' påskrevet.

Brevet, som personerne hængte op, da de havde fjernet blomsterne (Foto: Philip Davali)
Brevet, som personerne hængte op, da de havde fjernet blomsterne (Foto: Philip Davali)

Politiet var også massivt til stedet på stedet, inden den unge gruppe mennesker forlod stedet, mens de råbte 'Allah er stor' på arabisk.

 Bilal lagde blomster: Forkert at udstille blodtilsølet lig


Der blev lagt blomster ved gerningsmandens drabsted. De blev senere fjernet af hætteklædte mænd, fordi det ikke er muslimsk skik at lægge blomster til de døde


Ekstra Bladet var de første, der kunne offentliggøre levende billeder af gerningsmanden. Her ses Omar El-Hussein i ringen, bedre kendt som Omar 'Captain' Hussein (video: Javamanden.dk)

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time