Annonce:
Annonce:

Vestegns-familie kæmper for Islamisk Stat

Tre medlemmer af den samme familie fra vestegnen er taget til Islamisk Stat for at kæmpe

Islamisk stat krigere i byen Tel Abyad i Syrien. Foto: AP
Islamisk stat krigere i byen Tel Abyad i Syrien. Foto: AP
Annonce:
Følg Terror

De har blødt, de har ladt Danmarks bekvemmeligheder bag sig, og de har risikeret deres liv for Islamisk Stat.

To fætre fra Vestegnen har været tæt på at betale den ultimative pris i deres kamp for terror-organisationen Islamisk Stat. 

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at to kurdisk/danske fætre fra den Købehavnske Vestegn har båret våben for terror-organisationen, der kæmper mod danske og internationale styrker i Irak og Syrien.

Den ene fætter Ö. K. fik oveni købet sin kone til Tyrkiet i sommer, hvorefter hun tog den farefulde færd over grænsen til Islamisk Stat, og her skulle hun i følge Ekstra Bladets oplysninger stadig befinde sig.

Annonce:

Ö.K.'s rejse mod slagmarken begynder i turistbyen Bodrum, og her arbejder han til at begynde med på en restaurant. Den omkring 25-årige mand fra vestegnen med de kurdiske rødder rejser i følge Ekstra Bladets oplysninger forholdsvis hurtigt videre til Islamisk Stat i Syrien.

Under kampe i det borgerkrigshærgede land bliver Ö.K. for omkring ét år siden såret i benet og efterfølgende behandlet for sine skader i den tyrkiske by Kilis. I løbet af behandlings-perioden på hospitalet ringer han til sin 23-årige kone Y.K., der befinder sig i Danmark.

Y.K. ønsker at være sammen med sin mand, og hun tager i maj måned til Syrien (fra Brøndby Strand), som en af den række unge danske piger, der hen over sommeren sidste år rejste til det borgerkrigshærgede land for at udleve deres islamiske drøm om et liv i kalifatet. 

Pigens familie i Danmark forsøgte at forhindre hende i at tage af sted, men hun kørte angiveligt i bil sammen med andre yngre kvinder fra Danmark og til Tyrkiet og herfra videre til Syrien. Hun skulle i følge Ekstra Bladets oplysninger stadig befinde sig i Islamisk Stats hovedby Raqqa.

Annonce:

Fætteren til den unge jihadist kæmper også under islamisk stats sorte faner i Syrien.

De to deler efternavn, men Ekstra Bladet kan ikke oplyse identiteten på ham, fordi der blev nedlagt navneforbud, da han var en af fire syriensfarende, der i april 2016 blev sigtet og fængslet in absentia(uden fremmøde red.) under mistanke for at tilslutte sig terror-organisationen Islamisk Stat.

S. K. og andre af de sigtede Syriens-krigere fra det sagskompleks optræder angiveligt også på de lækkede IS-lister med 22.000 navne på krigere fra gruppen, der blev givet til journalister i marts sidste år af et højtstående afhoppet IS-medlem.

I sidste uge kunne Ekstra Bladet så afsløre, at S.K. skulle være taget af den sunni-islamiske oprørsgruppe Nour Al-Din Al-Zinki.

- Han har kæmpet med Islamisk Stat og blev taget til fange for et halvt år siden. Nu har gruppen udleveret ham til tyrkerne, og han befinder sig så vidt vides i byen Kilis tæt på den syriske grænse.

Annonce:

Det fortæller en kilde i det islamistiske miljø, der ønsker at være anonym af frygt for repressalier fra andre yderligtgående, der mener, at man ikke skal tale med udeforstående om jihadisterne på slagmarken. S.K. skulle i følge kilder tæt på hans familie i Danmark også have været såret og indlagt på hospitalet i den tyrkiske by Kilis.

 

Nour Al-Din Al-Zinki

 

Nour Al-Din Al-Zinki er en af den myriade af oprørsgrupper, som kæmper i Syrien. Den islamistiske gruppe var tidligere stærke i det nordlige Aleppo. Oprørene er blevet støttet af USA med blandt andet anti-tank-missiler, men USA afbrød forbindelsen i begyndelsen af 2015 efter, at gruppen blev mistænkt for flere overgreb og brud på menneskerettighederne. Islamisterne blev for alvor berygtede, da der begyndte at florere billeder af milits-medlemmer, der halshuggede en kun 12-årig dreng, der blev mistænkt for at arbejde for fjenden.

Kilde: Guardian

    * * *

Familiemedlem: De er gode drenge

 

Den tilbageholdte danske Syrien-kriger og hans fætter har været af sted i snart to år. Det vurderer et nærtstående familiemedlem, som Ekstra Bladet har talt med. Han ønsker at være anonym, da det ikke er alle i familien, som ønsker åbenhed omkring, at de to har kæmpet i Syrien.

-  Jeg vidste ikke, at de var i live. Så det er jeg glad for at høre, at S.K. i hvert fald er.  Men det er sørgeligt, at de er draget i krig. De er unge. I midten af 20'erne, og det er ikke godt at se krigen.

Da de to fætre greb til våben for den yderligtgående terrorbevægelse, kom det meget bag på det nærtstående familiemedlem og resten af de pårørende.

Annonce:

- De elskede islam. Men nogen må have hjernevasket dem. Nogen herhjemme må have fordrejet deres hoveder og givet dem forkert viden om islam. det er begge drenge med store hjerter. det er slet ikke deres tankegang, som jeg kender dem.

Kender du Syrienkrigere eller andre radikaliserede? Tip os på mail til 1224@eb.dk eller på sms til 1224.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er kvindens krop - ikke juristernes
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: