Vidner: Sikkerhed ved Krudttønden var useriøs

Ansatte, som oplevede angrebet mod Krudttønden forrige weekend, revser politiets indsats før og under attentat

Her bliver en betjent kørt væk fra området omkring Krudttønden

Det var ifølge en ansat på Krudttønden på Østerbro i København ikke politiet, der først fik øje på den attentatmand, der forrige lørdag gik til angreb på kulturhuset, dræbte en mand og sårede tre betjente.

Derimod var det en medarbejder i Krudttøndens café, der alarmerede politiet om gerningsmanden, skriver Politiken, der har talt med to ansatte på stedet.

Faktisk trykkede attentatmanden ifølge avisen aftrækkeren i bund på sin automatriffel, mens to politibetjente sad med ryggen til indgangen og drak kaffe, hvilket får de to vidner, der ønsker at være anonyme, til at gå i kødet på politiets indsats og kalde den "enormt useriøs".

- Alt var meget tilfældigt, og det bar på ingen måde præg af, at man betegnede arrangementet som et højrisiko-arrangement, siger den ene ansatte, der har valgt at fortælle sin version for at pege på en række punkter ved politiets indsats, som han sammen med sin kollega finder "under al kritik".

- Jeg ved godt, der også var PET- og SÄPO-agenter i caféen med de to betjente, men når det er caféarbejderen, der som den første råber: "Mand med gevær", før nogen reagerer, er det tegn på, at man har undervurderet risikoen. Og det er bare en af de ting, der er kritisable, siger den 58-årige til Politiken.

Jyllands-Posten har også talt med en ansat, der var til stede ved angrebet.

- Det kan godt være, at der er lavet et godt stykke efterforskningsarbejde efter attentatet, men det er svært at se på heroiseringen af politiets indsats under attentatet, for mit indtryk er, at politiet hverken har formået eller prioriteret at passe på gæsterne og de ansatte i Krudttønden. Det meste foregik lemfældigt, siger kilden, der ligeledes er anonym.

Der har tidligere været kritik af bevogtningen af Krudttønden. Dog har politiet sagt, at man var tilfreds med indsatsen. Både før og efter skudepisoden.

Hverken politiet eller PET har ønsket at kommentere de to avisers oplysninger.

Her bliver Finn Nørgaard forsøgt genoplivet efter skyderiet ved Krudttønden

Seneste nyt

Det er fuldstændig hat og brille

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.