VM-sølvvinder bror til terrormistænkt: Havde det på fornemmelsen

Najim Laacharoui sprængte angiveligt sig selv i luften i lufthavnen i Bruxelles i tirsdags. I 2013 brød han al kontakt med familien, siger hans bror, Mourad

Mourad Laachraoui holdt sammen med sin advokat torsdag et pressemøde, hvor han kom ind på broderens forbindelse til terror (Foto: AP)
Mourad Laachraoui holdt sammen med sin advokat torsdag et pressemøde, hvor han kom ind på broderens forbindelse til terror (Foto: AP)

Klokken lidt over otte tirsdag morgen formoder myndighederne i Bruxelles, at Najim Laachraoui sammen med Ibrahim Bakraoui sprængte sig selv i luften i lufthavnen i Bruxelles ved et terrorangreb, som har rystet hele Europa.

Det er i de efterfølgende dage kommet frem, at Najim Laachraoui har været eftersøgt siden angrebet mod Paris i november sidste år for at have haft en indblanding i terrorangrebet dernede, som kostede 130 mennesker livet. Han skulle blandt andet have været med til at lave selvmordsbælter til terroristerne.

Se lejligheden i Bruxelles, hvor terroristerne blandt andet opbevarede ingredienser til bomber.

Og allerede dengang i november fik Najims familie en fornemmelse af, at deres 25-årige familiemedlem var kommet ud på en meget kriminel løbebane.

Det fortalte Najims lillebror, Mourad, på et pressemøde torsdag sammen med dennes advokat, Philippe Culot. Det skriver blandt andre Reuters.

Mourad dyrker taekwondo på højt plan og har blandt andet repræsenteret Belgien ved både EM og VM.

Manden til venstre og manden til højre er endnu uidentificerede. (Politifoto) Terror - 24. mar. 2016 - kl. 07:37 Medie: Politiet leder efter endnu en terror-mistænkt

Rejste til Syrien
Najim Laachraoui rejste i 2013 til Syrien. Fra da af hørte familien ikke mere til ham, og de havde ikke haft mistanke om, at han var ved at blive radikaliseret.

- Han var en sød dreng, og frem for alt var han klog. Det er, hvad jeg husker om ham, siger Mourad om sin bror ved pressemødet.

Najim kom angiveligt tilbage til Belgien, og i september sidste år blev han stoppet i en bil sammen med Paris-terrorist Salah Abdeslam, som blev anholdt i Bruxelles i sidste uge.

- Man vælger ikke sin familie, siger Mourad, der har tre yngre søskende, som han vil gøre alt for ikke bliver radikaliserede som storebroderen.

Artiklen fortsætter under billedet:

Mourad Laachraoui sidder her til venstre sammen med sin advokat Philippe Culot (Foto: AP)
Mourad Laachraoui sidder her til venstre sammen med sin advokat Philippe Culot (Foto: AP)

Blev kontaktet af politiet
Selv om familien angiveligt ikke har haft kontakt til Najim, siden han rejste til Syrien i 2013, blev de alligevel kontaktet af politiet i november 2015 umiddelbart efter terrorangrebet i Paris.

Det var her, de fik på fornemmelsen, at Najim kunne være involveret i angrebet.

Familien advarede selv politiet i 2013 om, at han var rejst til Syrien. De ved dog ikke, hvad der har fået den unge mand til at lade sig radikalisere.

- Najim Laachraoui var en meget god elev. Han missede aldrig en time, siger Veronica Pellegrini til Reuters. Hun er leder af en katolsk skole i Schaerbeek, hvor Najim gik frem til 2009.

- Men vi har ikke hørt fra ham, siden han blev færdig med skolen, siger hun.

Det er ikke unormalt, at muslimske børn går på katolske skoler i Belgien.

Billedet her er taget ved EU-kommisionen i Bruxelles, og har altså ikke noget at gøre med politiaktionen fredag (Foto: Jakob Jørgensen) Terror - 25. mar. 2016 - kl. 15:37 Eksplosion hørt i Bruxelles under politiaktion

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere