Voldsom video: Her sprænger Paris-bomber sig selv i luften

Fransk tv-kanal har frigivet en video fra terrorangrebene i Paris 13. november. Vi advarer mod voldsomme og ubehagelige billeder

Bemærk: Videoen kan virke voldsom og ubehagelig! Den franske tv-kanal M6 har valgt at offentliggøre videoovervågningen for at vise, hvor voldsomme angrebene var.

En overvågningsvideo med selvmordbomberen Brahim Abdeslam, der sprænger sig selv i luften på en cafe under terrorangrebet i Paris 13. november, er for første gang blevet vist til offentligheden.

Det er den franske tv-kanal M6 der står bag offentliggørelsen af videoen, som blev vist i en særudgave i programmet 'Zone Interdite', der blev vist søndag aften, skriver Daily Mail.

I videoen ses det hvordan Brahim Abdeslam går ind på cafeen omkring klokken 21.40, går hen til et tomt bord, hvor han dukker hovedet og dækker det med den ene hånd, inden han detonerer sin selvmordsbombe.

Mirakuløst var det kun Brahim Abdeslam der blev dræbt ved eksplosionen, som dog efterlod 20 cafegæster kvæstede, herunder fire med alvorlige kvæstelser.

Krimi Terror i Paris: Mindst 120 meldes dræbt

Offentliggørelsen af videoen har medført blandede reaktioner i Frankrig, hvor nogle medier har valgt ikke at vise optagelserne.

De medier, som har vist optagelserne, har fået adskillige negative henvendelser fra brugere, som mener offentliggørelsen af videoen er for meget, skriver den irske udgave af The Independent.

Beslutningen om at vise videoen i søndagens udgave af 'Zone Interdite' beror dog på at ønske om at 'vise hvor voldeligt angrebet var', udtaler programmets tilrettelægger, Christian Huleu, ifølge News.com.au.

Bombeangrebet på cafeen var en del af det koordinerede terrorangreb på den franske hovedstad, der fandt sted 13. november 2015.

Terror Det store overblik: Blodigt terrorangreb i Paris

I alt blev 130 mennesker dræbt i angrebet, der blev udført af en europæisk IS-celle, der blandt andet bestod af 31-årige Brahim Abdeslam og hans bror, 26-årige Salah Abdeslam.

Salah Abdeslam skulle have detoneret en selvmordsbombe under en fodboldkamp på Stade de France, men fik kolde fødder og endte med at stikke af.

Efter over fire måneder på flugt blev Salah Abdeslam sidste måned anholdt i Bruxelles, få dage før endnu et terrorangreb dræbte 32 mennesker i den belgiske hovedstad.

Salah Abdeslam, der er mistænkt for at have medvirket til Paris-angrebet i november, blev fredag anholdt Terror Nu vil formodet Paris-terrorist tale

Salah Abdeslam (Belgian Federal Police via AP) Terror Belgisk medie: Abdeslam havde planer om langt større angreb