Annonce:
Annonce:

Tesla stiger i værdi efter Musks aktiesalg for milliarder

Elon Musk har for første gang siden 2016 solgt ud af sine Tesla-aktier. Det sker efter afstemning på Twitter

Elon Musk har natten til torsdag dansk tid solgt Tesla-aktier for omkring fem milliarder dollar (Arkivfoto). Foto: Susan Walsh/Ritzau Scanpix
Elon Musk har natten til torsdag dansk tid solgt Tesla-aktier for omkring fem milliarder dollar (Arkivfoto). Foto: Susan Walsh/Ritzau Scanpix
Annonce:

Den amerikanske elbilgigant Tesla er vokset i værdi, efter at selskabets stifter, Elon Musk, har solgt ud af sine aktier.

Det står klart, efter at børsen torsdag morgen er åbnet i Frankfurt. Det er i den vesttyske finansby, at Tesla er børsnoteret i Europa.

Elon Musk, der er verdens rigeste mand, har natten til torsdag dansk tid solgt for omkring fem milliarder dollar af sine aktier.

Det er sket, efter at han på Twitter spurgte sine følgere, hvorvidt det var en god idé at sælge ti procent af sine aktier i elbilgiganten. Det mente næsten 58 procent af de cirka 3,5 millioner, der stemte.

Musks aktiesalg natten til torsdag er hans første siden 2016. Det svarer dog ikke helt til de ti procent, som han lagde op til på Twitter.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters svarer det til omkring tre procent.

Annonce:

Torsdag morgen klokken lidt over ni er Tesla-aktien steget med 4,34 procent til en værdi på 1067,95 dollar - 6861 kroner - per aktie.

Musk oprettede afstemningen om et muligt aktiesalg som en reaktion på et forslag fra Demokraterne i USA's Senat om en særlig milliardærskat.

I forbindelse med afstemningen skrev Musk på Twitter:

- Der er på det seneste blevet snakket meget om, at urealiserede kursgevinster handler om at undgå at betale skat, så jeg foreslår at sælge ti procent af mine Tesla-aktier. Støtter du det?

Aktiesalg er ifølge Musk den eneste måde, hvorpå han kan betale skat.

- Husk på, at jeg ikke modtager nogen løn eller bonus fra nogen steder. Jeg har kun aktier, så jeg kan kun betale skat ved at sælge aktier, skrev Musk.

Elbilgiganten Tesla er verdens mest værdifulde bilfabrikant med en anslået markedsværdi på over en billion dollar.

Annonce:

Ifølge erhvervsmediet Forbes har Elon Musk en formue på 281 milliarder dollar. Det gør ham til verdens rigeste person med langt ned til nummer to, Amazon-stifteren Jeff Bezos, der er god for 201 milliard dollar.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: