Tysklands vækst steg markant i første kvartal

Den økonomiske vækst blev mere end fordoblet i det første kvartal som følge af større forbrug, viser nye data

Væksten steg markant i den tyske økonomi i første del af 2016. Bruttoindlandsproduktet steg i første kvartal 0,7 procent i forhold til kvartalet før, viser nye tal fra det statslige statistikbureau.

Målt i forhold til kvartalet før voksede økonomien 0,7 procent ifølge sæsonjusterede tal.

Set i forhold til samme kvartal året før var der tale om en vækst på 1,3 procent i det tyske bruttonationalprodukt (BNP).

Væksten blev mere end fordoblet i det første kvartal som følge af større forbrug - både offentligt og privat - samt øgede investeringer i byggeri, viser de nye data.

De tyske virksomheders tillid til egen forretning var stabil i april, men dalede overraskende en smule i april, viste de seneste månedlige tal fra Ifo-indekset i München.

Ifo-indekset regnes som en vigtig indikator i Europas største økonomi, og det kan være med til at påvirke renten.

Det tyske Ifo-indeks dækker over omtrent 7000 tyske selskabers opfattelse af det nuværende forretningsklima, og hvordan de venter, at de næste seks måneder vil blive.

Den tyske finansminister, Wolfgang Schäuble, opfordrede i denne uge centralbankerne i de europæiske lande til gradvist at hæve deres rekordlave udlånsrenter. Han afholdt sig fra at nævne Den Europæiske Centralbank, hvis monetære politik han gentagne gange har kritiseret.

- Jeg har igen og igen sagt, at renter på nul og negative renter indebærer en enorm politisk risiko, siger den tyske finansminister i et interview med erhvervsavisen Handelsblatt

- Derfor foretrækker jeg, at centralbankerne gradvist finder en måde, hvorpå man kan komme ud af denne usædvanlige monetære politik - blidt og forsigtigt, siger Schäuble.

3 kommentarer
Vis kommentarer