Udvalg skal se på muligt skift fra andel til ejerbolig

Regeringen har nedsat udvalg, der skal undersøge muligheden for at lade andelsboliger omdanne til ejerboliger

Et nyt udvalg skal undersøge, om de 150.000 danskere, der bor i en andelsbolig, skal have lov til at omdanne den til en ejerbolig.

Udvalget er nedsat af erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) og skal granske reglerne og komme med konkrete anbefalinger til en moderniseret ejerlejlighedslov.

- Ejerlejlighedsloven regulerer en stor del af boligerne på markedet og har betydning for en stor del af den danske befolkning. Det er derfor vigtigt, at loven er sammenhængende og let af forstå, og at den er tilpasset den tid, vi lever i, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Regeringen har ellers tænkt sig at stemme nej til et forslag fra støttepartiet Liberal Alliance, der netop vil give andelsboligforeninger mulighed for at omdanne sig til ejerboliger.

Ministeren udtaler til DR, at han ikke vil sætte andelsboligmarkedet under pres og fjerne "en ganske udmærket boligform".

På spørgsmålet om, hvorvidt Troels Lund Poulsen også på længere sigt afviser at give andelsboligforeninger mulighed for at omdanne sig, svarer ministeren til DR:

- Man skal aldrig afvise noget. Men jeg vil ikke tillade en situation, hvor muligheden for at købe en andelsbolig helt forsvinder for almindelige mennesker.

Ejerlejlighedsloven indeholder i dag et forbud mod at omdanne andelsboligforeninger til ejerboliger. Men det forbud skal udvalget undersøge fordele og ulemper ved at ophæve. Derudover skal udvalget gøre ejerlejlighedsloven "mere tidssvarende".

Dansk Folkeparti ønsker, at udvalget også skal belyse, hvordan man kan løse problemet med sorte penge under bordet på andelsboligmarkedet.

Det nye udvalg vil blive sammensat af repræsentanter fra relevante myndigheder, interesseorganisationer og sagkyndige, oplyser Erhvervs- og Vækstministeriet.

Udvalget skal aflevere sine anbefalinger inden 1. oktober 2017.

5 kommentarer
Vis kommentarer