Annonce:
Annonce:

USA afværger gældskrise med forhøjet gældsloft

Forhøjelse af gældsloft rager midlertidigt kastanjerne ud af ilden for USA, der ellers måtte misligholde gæld

USA's præsident, Joe Biden, skal nu underskrive loven, før landet midlertidigt er ude af en forestående gældskrise. (Arkivfoto) Foto: Evelyn Hockstein/Reuters
USA's præsident, Joe Biden, skal nu underskrive loven, før landet midlertidigt er ude af en forestående gældskrise. (Arkivfoto) Foto: Evelyn Hockstein/Reuters
Annonce:

Et flertal i Repræsentanternes Hus i USA stemmer for at hæve landets gældsloft fra 28.400 milliarder dollar til 28.880 milliarder dollar. Det skriver nyhedsbureauet Reuters natten til onsdag dansk tid.

I Repræsentanternes Hus - som er et af de to kamre i den amerikanske kongres - blev loven vedtaget med 219 stemmer for og 206 imod.

Loven er allerede vedtaget i Kongressens andet kammer, Senatet. Den mangler nu blot at blive underskrevet af præsident Joe Biden, som tidligere har udtalt, at han ser frem til netop dette.

Med loven afværger USA - i hvert fald midlertidigt - en gældskrise, der lå og lurede lige om hjørnet.

Store investeringer
Vedtagelsen gør det muligt for staten at optage ny gæld og betale sine gældsforpligtelser frem til begyndelsen af december.

Problemet er opstået, efter at USA har sat flere penge af til finansiering af projekter, end landet efter egen lov må optage i lån.

Annonce:

Republikanerne mener, at problemet er opstået primært på grund af to store pakker, som Joe Biden i øjeblikket forsøger at få vedtaget i den amerikanske kongres.

Heriblandt er blandt andet cirka 2000 milliarder dollar, som Biden vil investere i velfærd og grøn omstilling. Han har også spillet ud med cirka 1000 milliarder, som skal investeres i landets infrastruktur som veje, internet og broer.

Peger på Trump
Derfor mener Republikanerne, at det er Demokraterne, som har sendt de amerikanske budgetter på himmelflugt.

Demokraterne derimod er af den overbevisning, at de amerikanske budgetter kom ud af kontrol under Donald Trumps tid i Det Hvide Hus.

Partiet mener, at det yderligere behov for lån er opstået, fordi tidligere præsident Donald Trump - med hjælp fra de republikanske medlemmer i Repræsentanternes Hus - sænkede skatterne markant og derfor udsultede statskassen.

Hævelsen af gældsloftet er midlertidig og gælder frem til den 3. december. Her skal USA have fundet en mere permanent løsning, hvis ikke landet skal misligholde sine gældsforpligtelser.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: