USA beordrer familier til ambassadeansatte i Kiev hjem

USA advarer sine borgere mod rejser til Rusland og hiver samtidig familier til ambassadeansatte i Kiev hjem

Hvad drejer konflikten mellem Rusland og Ukraine sig om? Bliv klogere her

USA beordrer familiemedlemmer til ansatte ved den amerikanske ambassade i Ukraines hovedstad, Kiev, hjem.

Samtidig bør alle amerikanske statsborgere i det østeuropæiske land overveje at forlade landet som følge af truslen om militær indgriben fra Rusland.

Det oplyser USA's udenrigsministerium søndag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Den 23. januar 2022 har udenrigsministeriet godkendt en frivillig afrejse blandt amerikanske ansatte og givet familiemedlemmer ordre om at forlade ambassaden i Kiev på grund af den fortsatte trussel om russisk militærhandling, skriver ministeriet.

Det er ansatte, som ikke regnes som essentielle for driften af ambassaden, der har fået besked om, at de kan forlade landet.

I en særskilt meddelelse søndag advarer det amerikanske udenrigsministerium sine borgere mod at rejse til Rusland som følge af 'de igangværende spændinger langs grænsen til Ukraine'.

- Amerikanske statsborgere frarådes på det kraftigste at rejse via landjorden fra Rusland til Ukraine gennem denne region, står der i en opdateret rejsevejledning fra ministeriet ifølge Reuters.

Der er de seneste dage kommet meldinger om, at USA forbereder en evakuering af sine borgere fra Ukraine.

- Skulle situationen blive forværret, kan amerikanske statsborgere forvente, at de amerikanske myndigheder vil organisere en evakuering, siger en unavngiven talsmand for udenrigsministeriet ifølge nyhedsbureauet AP.

Rusland har indsat op mod 100.000 soldater ved grænsen til Ukraine. Det har fået flere vestlige lande til at frygte en russisk invasion.

I sidste uge mødtes russiske topdiplomater med blandt andet Nato og USA for at diskutere situationen. Det dæmpede dog ikke spændingerne.

Mandag skal EU's udenrigsministre mødes i Bruxelles for at diskutere situationen. Det ventes at munde ud i endnu en advarsel til Rusland.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind