Annonce:
Annonce:

USA er 'dybt bekymret' over udvikling i Israel

Det koger med protester i Israels gader over reform af retsvæsnet. Det får USA til at udtrykke dyb bekymring

En kæmpe menneskemængde var troppet op i Tel Aviv d. 25. marts for at demonstrere mod den israelske premieremininster og hans plan om at reformere det juridiske system i landet

En kæmpe menneskemængde var troppet op i Tel Aviv 25. marts for at demonstrere mod den israelske premieremininster og hans plan om at reformere det juridiske system i landet.
Annonce:

Den amerikanske regering er 'dybt bekymret' over udviklingen i Israel og opfordrer til, at der øjeblikkelig bliver indgået kompromiser, der kan løse situationen.

Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Natten til mandag dansk tid koger gaderne i flere israelske byer på grund af protester over rministerpræsident Benjamin Netanyahus planlagte reform af retsvæsnet i landet.

Ifølge politiet er der demonstrationer 150 forskellige steder i Israel, hvor blandt andet flere veje er blokeret. I Jerusalem er hundredvis af demonstranter samlet foran Netanyahus hjem.

- Demokratiske værdier har altid været - og bør blive ved med at være - et særkende i forholdet mellem USA og Israel, lyder det fra Adrienne Watson, der er talsperson for USA's nationale sikkerhedsråd.

Hun tilføjer, at USA er 'dybt bekymret' over udviklingen i Israel.

- Demokratiske samfund er styrket af magtens tredeling, og fundamentale ændringer af et demokratisk system bør forfølges med det bredest mulige fundament af folkelig opbakning, uddyber talspersonen.

Demonstrationerne finder sted i protest mod Netanyahus beslutning om at fyre Israels forsvarsminister, Yoav Gallant.

Baggrunden for Gallants fyring søndag er, at han ikke vil støtte Netanyahus domstolsreform.

Demonstranterne hævder, at den vil omdanne Israel til et diktatur.

Ifølge den israelske avis Haaretz skal rministerpræsidenten fra Likud-partiet og hans koalition mødes mandag for at drøfte situationen.

Benjamin Netanyahu leder ifølge iagttagere den mest højreradikale regering i Israels historie.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: