Vaccinekrav for sundhedsansatte træder i kraft i USA

Nogle sundhedsansatte i USA har sagt deres job op på grund af krav om vaccination, der nu træder i kraft

En frist for at blive vaccineret som sundhedsmedarbejder i cirka halvdelen af de amerikanske delstater udløber torsdag. (Arkivfoto) Foto: Robyn Beck/Ritzau Scanpix
En frist for at blive vaccineret som sundhedsmedarbejder i cirka halvdelen af de amerikanske delstater udløber torsdag. (Arkivfoto) Foto: Robyn Beck/Ritzau Scanpix

Sundhedsarbejdere i omkring halvdelen af de amerikanske delstater har indtil torsdag til at blive vaccineret mod coronavirus.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Torsdag udløber således en frist for vaccination af sundhedsansatte i de stater, der ikke har sagsøgt den føderale regering som følge af kravet.

Det gælder hovedsageligt demokratiskledede delstater, herunder nogle af de største stater som Californien, New York og Pennsylvania.

I de stater, der har sagsøgt regeringen, vil kravet træde i kraft i midten af februar. Det skyldes, at kravet har fået medhold af højesteret for nylig, og derfor skal indføres.

Kravet dækker en bred vifte af medarbejdere i sundhedssektoren. Det gælder læger, sygeplejersker, teknikere og endda frivillige på hospitaler og plejehjem.

Kravet bliver indført på et tidspunkt, hvor mange hospitaler er overbelastede på grund af den kraftige smittebølge drevet frem af omikronvarianten.

Der indlægges i øjeblikket rekordmange coronasmittede, samtidig med at flere sundhedsansatte også må sygemelde sig.

Dertil kommer, at nogle ansatte har sagt deres job op som følge af det nye krav.

- Der er helt sikkert folk, der har sagt op på grund af vaccinekravet. Men jeg tror, at antallet er relativt lavt, siger Catherine Barbieri, der er jurist for en fagforening for sundhedsansatte i Philadelphia i Pennsylvania, ifølge AP.

På et hospital i Nebraska har tre ud af 180 medarbejdere forladt jobbet, mens andre har søgt om dispensation, oplyser talskvinde Janice Reese.

USA er både det land i verden, der har registreret flest tilfælde af coronasmitte og flest coronarelaterede dødsfald.

Målt per indbygger ligger en række lande dog over USA.

Antallet af coronarelaterede dødsfald, der i USA lyder på cirka 891.600, er 19.-flest i verden målt per indbygger.

Det fremgår af tal fra statistikbanken Worldometer.

Flere østeuropæiske lande og Brasilien er blandt de lande, der relativt set har flere coronadødsfald. Flest af alle er Peru, der med over 200.000 coronadødsfald har over 600 per 100.000 indbyggere.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind