Annoncørbetalt - LEGOLAND

Vampyrer, konger, engle og dæmoner - Europas 7 vildeste slotte

Eventyret er ikke opdigtet på ren fantasi. Europa er en skattekiste af sagnomspundne eventyrslotte og ridderborge - her er 7 af de vildeste slotte

Har du først sat fødderne på en vindebro og trasket ind på en middelalderborg, virker det 21. århundrede pludselig meget udramatisk og eventyrsforladt. Tag med på slotsturné gennem Europa, og lev dig ind i eventyret bag tykke mure og helt op i tårnene på 7 interessante slotte og borge.
Se mere her.

1. Bygget på en drøm
Mont Saint Michel i Normandiet er ikke bare et middelalderligt eventyrland placeret på en klippe, omringet af hav. Den mere end 1000 år gamle klosterborg er også et bevis på, at drømme kan blive til virkelighed. Tilbage i år 708 var det var nemlig, at biskoppen Skt. Aubert i sin drøm fik hele tre åbenbaringer fra ærkeenglen Skt. Michael, og således blev klostret og de omkringliggende bygninger til i løbet af de næste århundreder.


Den franske befæstning er ikke mindst en seværdighed i form af sin beliggenhed, der gør den til en ø på deltid. Ved ebbe blottes 16 km havbund omkring Mont Saint Michel, mens klippefæstningen ved højvande er omgivet af vand. Flot ser det ud, men voldsomt tidevand og springflod gør det til et af de absolut sværeste slotte at invadere… hvis det da ikke var fordi, der var blevet etableret en vej til de mange turister, der årligt besøger borgen på klippen.

2. Prototypen på eventyrslottet
Den gale Kong Ludwig II af Bayern bestilte intet mindre end 3 slotte gennem sit liv, heriblandt Neuschwanstein, der dog ikke nåede at blive færdigbygget før hans død i 1886. Kong Ludwig var ikke typen, der ville gå ned på udstyr, og derfor haltede det ikke med hverken træk-og-slip toiletter, rindende vand eller aircondition i det næsten 20.000 kvadratmeter store slot.


Generelt var kongen lettere storhedsvanvittig, og foruden sine tre slotte havde han også et brændende ønske om at købe både Mallorca, Costa Rica og Afghanistan. Dog levede hans økonomiske sans ikke helt op til visionerne, og hans internationale drøm blev derfor kun ved tanken. Trods galskab og rutten med finanserne fik kongen og hans slot dog en fin plads i historien. Neuschwanstein er nemlig en af Tysklands største turistattraktioner, der bl.a. har været inspiration til Torneroseslottet i Disneyland Paris.

Artiklen er sponseret af LEGOLAND i forbindelse med åbningen af det nye Castle Hotel, hvor du har mulighed for selv at indlogere familien på et slot.

Verdens sjoveste borg

 

Europa gemmer på flere af fortryllende slotte og gruvækkende ridderborge, der sætter fantasien i frigear. Det er dog de færreste, der lader dig overnatte bag voldgravene, men ét sted er der fri leg til at leve sig ind i en ægte ridderverden.

I Billund tårner et rigtigt eventyrslot op på den jyske hede, hvor kongen og dronningen af landet LEGOLAND inviterer dig indenfor til en nat eller to i prinsessens royale gemakker, i drageridderens opholdsstue eller i troldmandens laboratorium. LEGOLAND Castle Hotel er rammerne for intet mindre end et interaktivt eventyr med drager, troldmænd, riddere og prinsesser.

Læs mere om borgen her.

 

3. Draculas fangekælder
Transsylvanien er nok mest kendt for Draculas Slot, Branslottet, men det var ikke det eneste slot, den rumænske vampyrgreve ifølge sagnet stiftede bekendtskab med. Efter greven blev afsat i 1462 gik turen efter sigende til Corvinslottet, også kendt som Hunyadislottet, hvor greven blev holdt fanget i syv år i en grum og mørk fangekælder.


Set udefra er slottet lutter idyl og eventyr, men som man går over gangbroen og ind på det gotiske slot, fornemmer man hurtigt, at stedet er omgærdet af mystik til den helt store guldmedalje. Grev Dracula er ifølge rygterne langt fra den eneste, der har huseret i slottes fangekælder, og den dag i dag lever legenderne om fanger, spøgelser og vampyrer stadig i bedste velgående.

4. Det portugisiske palads
Det startede som et kloster i starten af 1500-tallet, men med en beliggenhed på en smuk, frodig bakketop mente Kong Ferdinand II af Portugal, at der var potentiale for et mere prangende projekt. Nemlig en sommerresidens for kongen og hans familie.


Kong Ferdinand var født i Tyskland, og det var også her, han hentede inspiration ved de prangende bayerske slotte, men de portugisiske arbejdere fik dog sat et mere sydeuropæisk præg på bygningsværket. Da Palacio da Pena stod færdigt i midten af 1800-tallet var det med spir, kupler, våbenskjold, hemmelige gange og andre eventyrlige elementer skabt ud fra kongens drøm om at skildre en scene fra en opera. Med tiden har slottet fået et strejf med penslen i røde og gule nuancer, der kan ses helt fra Lissabon.

5. Et slot i tre etaper
Hohenzollernslottet er en ren krønike, hvor det ene slot har afløst det andet gennem generationer. Det hele startede i den tidlige middelalder, sandsynligvis i det 11. århundrede, hvor det første slot fik sit navn fra slægten af samme navn. I 1423 skete der dog det, at fjenden belejrede slottet og jævnede det med jorden. Ærgerligt men ikke noget, der ikke kunne fikses af næste generation.


I 1454 blev slot nummer 2 bygget, og også dette blev invaderet af flere gange og endte til sidst i en ruin i løbet af 1700-tallet. Endelig kom et senere familiemedlem af Hohenzollernslægten, Frederik William IV af Preussen forbi i 1819 og igangsatte projekt slot nummer 3, som er det bygningsværk, vi kan se i dag.

6. 3-i-1-borgen
I Eltz-skoven vest for Frankfurt gemmer sig en rigtig ridderborg, som gennem 33 generationer – eller 850 år – har været i den samme slægts varetægt. Eltz-slottet er Tysklands ældste og bedst bevarede ridderslot, men det har ikke altid været fryd og gammen i de eventyrlige gemakker.


I 1268 opstod en familiefejde mellem de tre brødre, Elias, Wilhelm og Theoderich, og da ingen ønskede at forlade matriklen, måtte de dele slottet op i tre. De tre familier byggede lystigt, og med i alt 100 værelser og 8 tårne blev der også plads til alle, så de tre familier kunne uden de store problemer blive boende side om side gennem generationer. I dag ejes slottet kun af én gren af slægten, men det er stadig tydeligt at se, at de tre brødre og deres efterkommere ikke har haft helt samme smag for arkitektur og udsmykning.

7. Burton og Eastwoods borg
Østrig kan også noget med slotte og borge, men hvor mange af de tyske borge emmer af romantik og riddere, er den østrigske fæstning, Hohenwerfen syd for Salzburg, et gammelt torturfængsel forklædt i høje mure, tårne og store sten. Her skulle efter sigende have siddet både prinser, riddere og ærkebiskopper bag tremmerne, og ikke så få almindelige, småkriminelle borgere har lidt en grum skæbne i slottets fangekældre.


Virker den bastante østrigske borg bekendt, kan det måske skyldes, at her har været fint besøg fra selveste Richard Burton og Clint Eastwood. Det var nemlig med denne borg som kulisse, filmen ”Ørneborgen” blev indspillet i 1968. I filmen fungerede Hohenwerfen som SS-base under 2. verdenskrig. Men trods de mange grusomheder, der har fundet sted i den østrigske borg gennem århundreder, har den dog aldrig i virkeligheden fungeret som naziborg.

Artiklen er sponseret af LEGOLAND i forbindelse med åbningen af det nye Castle Hotel, hvor du har mulighed for selv at indlogere familien på et slot.

LEGOLAND Castle Hotel

Hensigten med det nye LEGOLAND Castle Hotel er at skabe oplevelser, der kan suge børnene helt ind i det magiske univers, der opstår mellem barn og LEGO® klods. Det vil de kommende testfamilier kunne se fra det samme sekund, de ruller ind på parkeringspladsen, hvor LEGO byggede riddere og drager byder velkommen.
Med LEGOLAND Castle Hotel skabes der et gennemført univers, der kommer til at overgå alt det, de tidligere har formået. Det bliver et magisk sted for børnefamilier fyldt med eventyr og magi.

- Åbningsdato: 29. marts 2019
- Kapacitet: 142 værelser med over 700 sengepladser
- Temaværelser: Dragekrigerværelse, Troldmandsværelse og Prinsesseværelse
- Bygningshøjde: 25 meter
- Stor udendørs legeplads
- Indendørs legeområde i restaurant
- Areal: 8000m