Venstre: Asyl-reklame uden effekt på smugleres kalkule

Et reklame-indlæg for Danmark som asyl-land i den britiske avis The Guardian er uden effekt, mener Venstre

Reklame for asyl i Danmark er uden effekt, fordi det handler om kolde tal, siger Venstres integrationsordfører Marcus Knuth. Foto: Folketinget: Steen Brogaard
Reklame for asyl i Danmark er uden effekt, fordi det handler om kolde tal, siger Venstres integrationsordfører Marcus Knuth. Foto: Folketinget: Steen Brogaard

- Vær venlig at komme til Danmark. Så får du et godt, nyt liv i et lille land.

En reklame for Danmark som et fantastisk asyl-land i den store britiske avis The Guardian er reelt uden effekt.

Det mener Venstres integrationsordfører Marcus Knuth, efter at organisationen Refugees Welcome lavede et debatindlæg som en reklame for Danmark. Et debatindlæg, som i skrivende stund er delt mere end 8000 gange og kommenteret knap 1300 gange.

- Jeg tror ikke, at indlægget får nogen effekt, fordi folk vælger land efter høje ydelser, og vi har skåret ned, siger Marcus Knuth til Ekstra Bladet.

Regeringen har lanceret en ny integrationsydelse, så det bliver mindre attraktivt at komme til Danmark. Aftalen er indgået med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative.

Se også: Borgmestre advarer: Flygtninge kan ende i barakker

- Menneskesmuglernes analyse rykker sig ikke, og de vil hurtigt lægge indlægget til side. De sidder med kolde økonomiske kalkuler, når de vælger land, mener han.

Refugees Welcome er en lille, humanitær organisation, som tilbyder gratis juridisk rådgivning og hjælp til asylansøgere. Formanden Michala C. Bendixen lister i sit debatindlæg syv gode grunde til at komme til Danmark som asylansøger.

Se også: Snød Støjberg: Reklamerer for Danmark som fantastisk asyl-land

- Jeg vil gerne komme med en invitation: Kom venligst til Danmark, skriver hun.

Michala C. Bendixen. (Foto: John Nielsen)
Michala C. Bendixen. (Foto: John Nielsen)

Der er dog stor forskel på indlægget i den britiske avis, og den annoncekampagne om asylstramninger, som regeringen regner med at lancere i udenlandske aviser i slutningen af august, oplyser integrationsordføreren.

- Vi planlægger en annoncekampagne med fakta, så folk kan få information om nye ydelser i Danmark, siger Marcus Knuth.

Se også: Danmark går enegang med annoncer til flygtninge

Netop annoncekampagne fra regeringen var årsag til, at Refugees Welcome lavede indlægget om Danmark, som et fantastisk asyl-land. Man ville komme i forkøbet, forklarede Michala C. Bendixen tidligere tirsdag til Ekstra Bladet.

- Hun (Michala C. Bendixen, red.) har en holdning, en værdi, som ikke er overraskende. Vi har bare markant forskellige holdninger til flygtninge, og vi har flertallet af danskerne bag os, siger Venstres integrationsordfører.

Politikeren henviser til en Gallup-måling, hvor seks ud af ti vælgere mener, at der er behov for en strammere asylpolitik.

Se også: Rekordmange søger asyl i Tyskland

Der hersker i øjeblikket kæmpe kaos i den franske by Calais, hvor flygtninge dagligt bruger alle midler for at krydse grænsen til Storbritannien. Natten til mandag blev der pågrebet ikke mindre end 1700 personer, som forsøgte at komme illegalt fra den franske side og over til Dover på den engelske sydkyst.

Flygtningene i Calais tager alle midler i brug for at krydse grænsen til England (Foto: AP) Krig & katastrofer - 3. aug. 2015 - kl. 21:25 Kaos i Calais: Derfor vil så mange flygtninge til Storbritannien

Kaos i Kruså
Formanden for Refugees Welcome er ikke bange for, at hendes åbne invitation kan skabe kaos i Kruså.

- Jeg kan jo ikke egenhændigt få folk til at komme til Danmark. Det tror jeg ikke på. Men jeg kan skabe en debat om, hvordan vi ser på flygtninge, siger Michala C. Bendixen.

Hun mener dog, at Danmark sagtens kan tage flere asylansøgere ind, end vi gør i dag.

- Sverige og Danmark er stort set ens lande, undtagen når det kommer til flygtninge. Danskerne går i panik, mens svenskerne prøver at gøre en forskel. Hvis de kan, så kan vi også, og de tager langt flere flygtninge, siger hun.

Se også: Fald i antallet af asylansøgere undrer fagfolk

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra integrationsminister Inger Støjberg (V). Via sin spindoktor henviser hun til Venstres integrationsordfører for en kommentar.

1 af 2 Her ses indlægget på The Guardians netside fra danskeren. Foto: Screendump fra The Guardian
2 af 2 Reklame for asyl i Danmark er uden effekt, fordi det handler om kolde tal, siger Venstres integrationsordfører Marcus Knuth. Foto: Folketinget: Steen Brogaard
119 kommentarer
Vis kommentarer