18300 har søgt om at blive astronaut

Antallet af ansøgere til Nasa's astronaut-uddannelse har slået en stor rekord

(Foto: NASA)
(Foto: NASA)

Siden 14. december 2015 har Nasa haft deres vindue åbent for nye stjerneskud i organisationen. Altså stjerneskud i form af kommende astronauter, der kan blive en del af deres kommende Mars-program.

Nu er ansøgningerne talt op, og ikke mindre end 18.300 personer har sendt anbefalinger og cv'er af sted i håb om at blive den kommende Niel Armstrong eller Scott Kelly. Det slår alle tiders rekord fra 1978, hvor 8000 personer søgte om at blive astronaut i Nasa. Det skriver de på deres hjemmeside.

Ved det seneste optag i 2012, fik Nasa kun en tredjedel af den nye rekords antal ansøgere.

Efter 300 dage i rummet: Det var det ulækreste, jeg gjorde

Lille bitte nåleøje
Selv om man dog har sendt en ansøgning, er det som i hvilken som helst anden virksomhed - man er ikke sikret jobbet.

Nasa vil kun optage mellem otte og 14 personer i deres astronaut-program, hvor de udvalgte vil få muligheden for faktisk at blive astronauter. Uddannelsen skal jo også gennemføres og bestås, inden titlen faktisk kan tages i brug for den enkelte. Blandt andet skal man lære russisk for at blive astronaut.

Men inden de overhovedet kan begyndte deres uddannelse, skal aspiranterne udvælges, og det er en lang proces. Nasa forventer først at kunne afsløre, hvem der er blevet optaget i midten af næste år. Først skal en komite gennemgå alle ansøgninger, og så skal nogle udvalgte til samtale hos Nasa.

- Vi har et stort arbejde foran os, men det er virkelig dejligt at se, at så mange kan se, hvilken stor mulighed der er i at blive en del af NASA's spændende mission, siger Brian Kelly, der er leder af flyveoperationer ved Nasa's Johnson Space Center.

Aldrig set før: 10.000 Apollo-billeder offentliggjort

Mars-generationen
Det er Nasas ønske, at den næste generation af astronauter skal nå endnu længere ud i rummet, og dermed bane vejen for både at undersøge asteroider inden 2025 og senere kunne sende mennesker til mars.

Astro-Andreas' mor: Nu kan jeg endelig slappe af

- De udvalgte personer vil komme til at flyve på et amerikansk rumskib fra amerikansk jord. De vil komme om bord på Den Internationale Rumstation og hjælpe os med at flytte grænserne for teknologierne inden for rumfart, der er endnu længere væk end nu, siger Charles Bolden, der arbejder for Nasa, på rumorganisationens hjemmeside.

2. november var det faktisk 15 år siden, at Den Internationale Rumstation blev sat i kredsløb som et svævende laboratorium om jorden.

- Det er en spændende tid at være en del af USA's rumprogram for mennesker i rummet. Vi opfordrer alle kvalificerede kandidater at søge om at blive en del af vores program, siger Brian Kelly, der også er en del af lederne i Nasa.

Nu søger NASA nye astronauter