3D-printet mad og undervandsbyer: Sådan er fremtiden ifølge eksperterne

Se hvordan verden ser ud om 100 år ifølge eksperterne herunder

Om 100 år bor dine efterkommere måske i en by under vandet og downloader deres måltider fra internettet, i stedet for selv at lave mad.

Sådan kunne det i hvert fald komme til at se ud, hvis en række eksperters bud på livet anno 2116 kommer til at holde stik.

I en ny rapport bestilt af Samsung-firmaet SmartThings forsøger forskere at forudse hvordan vores allerede avancerede teknologi vil have udviklet sig om 100 år, og ikke overraskende er deres bud som taget ud af en science fiction-film.

(artiklen fortsætter under billedet)

Ifølge eksperter kan vores efterkommere bo i sådan en her.
Ifølge eksperter kan vores efterkommere bo i sådan en her.
 

- For bare 10 år siden var teknologi som SmartThings utænkelig, men i dag giver den slags udvikling os mulighed for at overvåge, styre og sikre vores hjem med et enkelt tryk på en smartphone. I løbet af det næste århundrede vil vi se flere ændringer i måden vi lever og interagerer med vores omgivelser - at arbejde på SmartThings fremtidsrapport sammen med et ekspertpanel har givet mig mulighed for at udforske hvad disse ændringer kan være, udtaler rumforsker Dr Maggie Aderin-Pocock, som er medforfatter til rapporten.

TV: Flyvende bil rykker nærmere

Superdroner, rumkolonisering og korte arbejdsdage
De fem bedste, og ifølge rapporten mest sandsynlige bud er blevet samlet i en video, som du kan se over artiklen.

i verden anno 2116 vil bo i kilometerhøje skyskrabere og 'jordskrabere', der går så langt som 25 etager ned under jorden.

Foruden den 3D-printede mad vil man også kunne 3D-printe bygninger, som i øvrigt til den tid vil være nemme at flytte, takket være de avancerede droner der er blevet udviklet.

Dronerne vil til den tid også sørge for vores transportbehov, hvilket stort set har overflødiggjort behovet for veje.

Koloniseringen af rummet er også i fuld sving til den tid, og der vil med jævne mellemrum afgå rumfærger til Månen og Mars.

Turist-tur i rummet er et skridt nærmere

Historisk succes: Her lander genbrugs-rumraket for første gang

Endelig mener forskerne at udviklingen vil medføre noget, som mange formentlig vil se frem til: Kortere arbejdsdage takket være den avancerede teknologi.

Om sidstnævnte holder stik virker dog tvivlsomt, da den moderne teknologi indtil videre ikke har medført kortere arbejdsdage. Til gengæld har det skubbet arbejdet ind i folks hjem.

Fremtidens teknologi skal tages på