Annonce:
Annonce:

Advarsel: Klam hjerne-orm spreder sig i USA

En parasit-orm, der kan smitte mennesker, er begyndt at sprede sig udenfor troperne. Det skyldes formentlig stigende globale temperaturer.

Annonce:
Følg Videnskab

En orm, som lever i rotter og snegle - og som kan inficere hjernen på mennesker - er i færd med at sprede sig i Florida i USA. Det skriver LiveScience, ifølge Videnskab.dk.

Et nyt studie viser, at den parasitiske orm Angiostrongylus cantonensis har bredt sig over hele staten Florida, og forskerne advarer om, at ormen kan sprede sig yderligere i USA.

Læs også videnskab.dk: Ny Borrelia-art i danske flåter giver ingen synlige symptomer

Normalt lever ormen i troperne, og først for nyligt er den dukket op på det nordamerikanske kontinent. I en pressemeddelelse udtaler forskerne, at det er ’alarmerende’, at ormen tilsyneladende kan trives uden for sine vante, tropiske omgivelser. Med den globale opvarmning og klodens stigende temperaturer vil parasitten formentlig sprede sig yderligere, lyder det.

Annonce:

Angiostrongylus cantonensis er en rundorm, som lever i rotter og snegle. Mennesker kan blive smittet, hvis de spiser rå eller ikke gennemkogte snegle, som gemmer på larver fra ormen, eller hvis de indtager inficerede grøntsager eller vand.

Læs også på Videnskab.dk: Kvinderne og forskningen har talt: Sådan skal en penis se ud

I mennesker kan Angiostrongylus cantonensis inficere hjernen, og det er en af de mest almindelige årsager til den alvorlige hjernesygdom meningitis, skriver LiveScience.

I det nye studie, som er publiceret i det videnskabelige tidsskrift PLOS ONE, har forskerne fundet den parasitiske rundorm i flere nye sneglearter, hvor den ikke tidligere er set.

- Ormen finder en helt ny gruppe af dyr, som den inficerer. Jo flere arter den inficerer, des større kan bestanden blive,-  siger forskeren John Slapcinsky, som er medforfatter til det nye studie, i en pressemeddelelse.

Læs flere spændende historier på Videnskab.dk:

Sådan ser du, om din hund er glad for at se dig

Test: Hvor god er du til norsk og svensk?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: