Annonce:
Annonce:

Aldrig set før: Grådig grævling graver en hel ko ned

Grævlinger vil hellere begrave en hel ko alene, end de vil risikere at andre dyr får del i måltidet. Det har amerikanske forskere observeret for første gang

For første gang nogensinde har forskere filmet en grævling ifærd med at begrave en hel ko. Screendump: The Guardian / Videnskab.dk
For første gang nogensinde har forskere filmet en grævling ifærd med at begrave en hel ko. Screendump: The Guardian / Videnskab.dk
Annonce:
Følg Videnskab

Amerikanske grævlinger hamstrer mad i en helt anden liga end os andre. De kan nemlig sagtens finde på at begrave døde køer, så de har ådslet helt for sig selv.

Det fortæller amerikanske forskere til theguardian.com ifølge Videnskab.dk, hvor du også kan se et time-lapse af en grævling, der begraver en hel ko:

Forskerne fangede grævlingen midt i gerningen ved hjælp af en fotofælde, som de havde sat op ved syv forskellige kadavere af kalve i Utah i USA.

'Jeg havde forventet at vi ville få en masse gribbe og måske nogle ørne og prærieulve og andre dyr. Men så kom den her grævling og stjal showet,' siger Evan Buechley, der er ph.d.-studerende på University of Utah til theguardian.com ifølge Videnskab.dk.

Læs mere på Videnskab.dk: Fotokonkurrence viser videnskabens klamme og syrede sider

Annonce:

Evan Buechley blev mistænksom, da han var ude for at undersøge de døde dyr, og et af dem var forsvundet.

Et kig på billederne fra kamerafælden afslørede dog, hvad der var sket. En grævling begyndte at grave kalven ned, så snart den så den. Og selv om grævlingen egentlig er et natdyr, gravede den både nat og dag.

I time lapse-videoen kan man se, hvordan grævlingen graver rundt om kalven, indtil den til sidst synker ned i jorden, efterhånden som de gravede tunneler falder sammen.

Efter grævlingen har dækket den døde ko med jord, ser den endda ud til at tage et hvil oven på bunken.

Læs mere på Videnskab.dk: Derfor levede jeg som grævling

Annonce:

Da Evan Buechley kontrollerede de andre kamerafælder, opdagede han, at en anden kalv også var blevet næsten fuldstændigt begravet af en anden grævling. Det tyder ifølge forskerne på, at der ikke er tale om et enestående tilfælde, og at grævlinger måske står for flere forsvundne ådsler, end man tidligere har troet.

Det er første gang, forskerne har set en grævling begrave noget, der er større end den selv.

Kalvene vejede omkring 23 kilo, mens den amerikanske grævling typisk vejer 6-8 kilo.

Forskerne mener, at grævlingen graver koen ned, så den holder sig længere, og så andre dyr ikke kan få fat i den. Dermed kan grævlingen spise uforstyrret i flere dage.

Andre artikler på Videnskab.dk

Endelig: Hemmeligheden bag bumser afsløret

Er det usundt at stå op og spise?

Derfor får kaffe og alkohol dig til at tisse

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: