Alien-jagt: Teleskop skal lokke rumvæsener til os

Jagten efter liv i det ydre rum bør intensiveres, mener forsker. Verdens største teleskop skal hjælpe med at få vores galaktiske naboer i tale

Mere end 50 års søgen i rummet har indtil videre været uden resultat: Vi har ikke fundet det mindste tegn på, at intelligent liv gemmer sig noget andet sted i universet end på Jorden, skriver Videnskab.dk:

Måske er det, fordi vi primært har lyttet efter signaler fra andre galakser og kun sporadisk har sendt noget den anden vej – som da verdens største radioteleskop, Arecibo-teleskopet i Puerto Rico, i 1974 sendte en kodet besked af sted mod en stjernehob 25.000 lysår væk.

Eller da sonden Voyager 1 i 1977 blev sendt ud i rummet med blandt andet en forgyldt skive med musik, taler, hvalsang og hilsner på 55 forskellige sprog.

Det er på tide, at vi skruer op for vores aktive søgen efter liv og for eksempel bruger Arecibo-teleskopet til at sende flere og regelmæssige beskeder ud i rummet, så der er større chance for, at vi bliver opdaget derude.

Læs også på Videnskab.dk: Rygter: Knogle fra alien fundet på Mars:

Det mener blandt andre Douglas Vakoch, der til daglig er forsker i det amerikanske rumliv-eftersøgningsinstitut, SETI.

-Vi har stadig kun søgt efter signaler fra en lille del af de mulige steder, hvor liv kan være, så det er ikke så overraskende, at vi ikke har fundet liv endnu, og vi er ikke frustrerede. Det her handler kun om at forfølge forskellige strategier, for nogen skal altså starte med at skabe kontakt,- sagde Douglas Vakoch, da han for nylig åbnede diskussionen under en stor videnskabskonference i San Jose i USA.

Mere konkret mener Douglas Vackoh, at man kan sende beskeder mod stjerner eller områder i universet på op til 25 parsec – eller cirka 82 lysår – fra Jorden med teleskopet i Puerto Rico.

Læs også på Videnskab.dk: ’Kønsorgan aliens’ infiltrerer bikolonier:

Beskederne skal være regelmæssige, for -tænk, hvis vi selv opfangede et signal; så skulle vi høre det flere gange for at få det bekræftet, ellers ville vi ikke gøre mere ved det-.

For at holde udgifterne nede, kunne man sende beskederne af sted i den halve time, det ifølge Douglas Vackoh tager at varme radioteleskopet op, når det alligevel skal overvåge asteroider på himlen.

-Det ville være en relativt billig, ikke-krævende måde at begynde ’Aktive SETI-eksperimenter’ på den stærkeste sender, vi kender,- sagde Douglas Vackoh, der til daglig smykker sig med titlen ’Director of Interstellar Message Composition’ hos SETI.

Andre artikler på Videnskab.dk:
Kontroversiel påstand: Vi har fundet en million mumier:

Dino-krater skal afsløre fortidens mysterier:

Hvorfor har piger en jomfruhinde?

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter