Arkæologer: Vi har måske fundet levn fra bibelsk profet

Et stykke ler fra en mødding i Israel kan være det første levn fra den bibelske profet Esajas, der ikke stammer fra en religiøs tekst

Et lille stykke ler, der er fundet i Israel, kan være beviset på, at den legendariske bibelske figur, profeten Esajas, faktisk har levet og gået på denne jord. 

Seglet (aftrykket) i leret kan nemlig med en vis sandsynlighed have tilhørt Esajas, skriver sciencealert.com ifølge Videnskab.dk.

Seglet er en centimeter i diameter, og det er fundet tre meter fra det sted, hvor man i 2015 fandt Kong Hizkijas' segl - Esajas var ifølge Bibelen Hizkijas rådgiver. 

Læs mere på Videnskab.dk: Pressede religioner håber på dommedag

I det netop fundne segl er Esajas' navn på hebraisk stemplet ind i leret, ligesom de tre første bogstaver (NVY, red.) i det hebraiske ord for 'profet' kan læses på seglet.

Der er gået en flig af seglet, og derfor er det usikkert, om der skulle stå 'profet' eller bare det almindelige navn 'Navi' på seglet - sikkert er det dog, at der står Esajas.

Seglet blev fundet i en 2.700 år gammel mødding, og det dateres til at være fra 800 f.v.t.  

Læs mere på Videnskab.dk: Hår fra profeten Muhammed bringer muslimer i ekstase

Esajas er kendt for Esajas' Bog i Det Gamle Testamente, hvori han forudser Jesus' ankomst.

Hvis seglet virkelig har tilhørt Esajas, ville det være det første bevis på hans eksistens, der ikke stammer fra religiøse tekster.

Andre artikler på Videnskab.dk

Se den kosmiske ’Guds Hånd’ i imponerende video

Derfor viser Jesus sig i din pizza

Hvilken tidsregning brugte man før Kristi fødsel

7 kommentarer
Vis kommentarer