Nærdødsoplevelser forandrer folk for altid

Nogle nærdøde ser et klart hvidt lys. Andre hilser på afdøde kære. Men fælles for alle er, at oplevelserne er så stærke, at de får folk til at ændre adfærd for altid

Følg Videnskab

Nærdødsoplevelser ændrer folks liv. De føles mere virkelige end den ’normale’ virkelighed og giver derfor nogle helt nye perspektiver på tilværelsen. Det viser et nyt forskningsprojekt, ifølge LiveScience.

Det skriver Videnskab.dk.

Det er belgiske hjerneforskere, der har undersøgt det mystiske dødsfænomen ved at uddele spørgeskemaer til folk, der har overlevet en nærdødsoplevelse. Deres opdagelse var ganske opsigtsvækkende.

Nogle nærdøde ser et klart hvidt lys. Andre hilser på afdøde kære, som fortæller, at det endnu ikke er tid til at forlade Jorden. Undersøgelsen viste, at den slags oplevelser er så stærke, intense og virkelige, at de får folk til at ændre adfærd.

Læs også hos Videnskab.dk: Videnskaben forklarer nærdødsoplevelser

- Oplevelsen forandrer folk for altid. De fortæller, at oplevelserne har gjort dem mere empatiske, de har skiftet arbejde, de er mere optaget af at give til andre mennesker, og de vil redde planeten, siger Vanessa Charland-Verville, neuropsykolog i Coma Science Group ved University of Liege, Belgien til LiveScience.

De mennesker, som havde haft nærdødsoplevelserne, havde også et andet syn på verden og livet. Forskernes næste skridt bliver at undersøge de menneskers hjerner.

Læs også hos Videnskab.dk: UFO fundet på bunden af Østersøen?

- Hvis oplevelserne har ændret folks liv, må de også have ændret deres hjernefunktioner, siger Vanessa Charland-Verville.

Det anslås, at omkring 5 procent af verdens befolkning har haft en nærdødsoplevelse. Der er derfor mulighed for at lave lignende studier, der er større end det belgiske – som forskerne godt vil have bakket op af ekstra undersøgelser.

Læs også: Nye billeder: Ukendt objekt i Østersøen er ren X-files

Læs også: Forskere: Vi har løst historiens største UFO-mysterium

Læs også: Forsker: Korncirkler kan forklares med fysik

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller