Multitasking-myte afvist: Mænd er bedre end kvinder

Alle siger, at kvinder er bedre end mænd til at foretage flere ting samtidigt. Men nu har svenske forskere faktisk undersøgt sagen - og resultatet overrasker.

En gruppe svenske forskere fra Stockholm Universitet har undersøgt, om det virkelig passer, at kvinder er bedre til at multitaske, som det ofte påstås.

Det viser sig ifølge forskerne, at det er de ikke. Faktisk er mændene overlegne, når det kommer til at foretage sig flere ting på samme tid, skriver forskning.no ifølge Videnskab.dk.

Timo Mäntylä og resten af gruppen testede kønsforskellene ved at lade 160 kvinder og mænd holde styr på fire forskellige opgaver samtidigt.

Læs andre nyheder om forskelle mellem kønnene på Videnskab.dk.

Deltagerne skulle følge med i tre forskellige ur-agtige tællere med forskellige talserier, og markere, når urene viste bestemte tider.

Samtidig skulle de holde styr på en strøm af almindelige svenske fornavne, og sige til, når et navn blev gentaget med et firtrins mellemrum, for eksempel ’Kalle-Lisa-Mattias-Svea-Kalle’.

Læs også på Videnskab.dk: Hvorfor græder kvinder mere end mænd?

Derudover foretog forskerne også andre tests for at kortlægge deltagernes arbejdshukommelse og evne til rumlig forståelse.

Da testresultaterne blev lagt sammen, kunne forskerne altså ikke bekræfte den populære antagelse om kvinders overlegne kapacitet til at beholde overblikket over flere ting på én gang. Tværtimod fik mændene gennemsnitligt bedre resultater.

Andre artikler fra Videnskab.dk:

Derfor bliver kvinder ikke matematik-professorer

Derfor får mænd højere løn end kvinder

Menstruation påvirker kvindens hjerne