Annonce:
Annonce:

Øl gør mænd klogere

Stol på videnskaben, de bør vide det. En undersøgelse på amerikansk universitet viser, at et par pilsnere skærper evnen til at løse opgaver

Hjerne-klarings-vædske (Foto: Colourbox)
Hjerne-klarings-vædske (Foto: Colourbox)
Annonce:
Følg Videnskab

Det er ikke noget fordrukkent sludder, men ren videnskab:

Øl gør mænd kvikkere.

En gruppe forskere fra Illinois-universitetet i Chicago har undersøgt sagen. Nogen vil måske mene, at det var helt unødvendigt, da enhver ved at mænd - i hvert fald i deres egen overbevisning - bliver de rene professorer efterhånden som genstandene glider ned.

Forskerne havde invitereret 40 mænd til undersøgelse. Halvdelen af dem fik lov til lige at bunde et par store fadøl, mens de øvrige 20 måtte se på og være om ikke pinlige, så dog ædru.

Herefter blev de alle udsat for en række hjernebruds-opgaver, f.eks. fik de tre ord og skulle finde et fjerde, der passede ind i sammenhængen.

Annonce:

Resultatet var - ifølge avisen New York Daily News - at mændene med et par øl i blodet klarede at løse 40 procent flere opgaver end dem på vandvognen. Samtidig var de øl-drikkende hurtigere end de ædru. Førstnævnte gruppe brugte i gennemsnit 12 sekunder pr opgave, mens de andre tyve deltagere brugte 15,5 sekund.

- Vi fandt ud af, at dem med lidt alkohol i blodet var dårligere på hukommelsesopgaver, men var bedre til at løse kreative opgaver, skriver psykolog Jennifer Wiley på netsitet Federation of Associations in Behavioral and Brain Sciences.

Hun erkender, at undersøgelsen bryder med den hidtidige antagelse om at alkohol begrænser analytisk tænkning.

- Vi har den antagelse, at evnen til at fokusere på et problem eller at have meget viden er bedst, når man skal løse problemer. Men det er ikke nødvendigvis tilfældet. Innovation kan opstå når folk ikke er så fokuserede. Nogle gange kan været positivt at være lidt distraheret. Nogle gange kommer de virkelig kreative ideer, når du drikker et glas vin til maden, siger Willey.

God frokost - og fortæl lige chefen, hvordan du forbereder dig på eftermiddagens udfordringer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: