Vi så stort meteor over Middelfart

Meteor brændte op i luften over Skrillinge ved Middelfart

Louise Madsen så mandag aften klokken 23.43 et meteor over Middelfart på Fyn.
Louise Madsen så mandag aften klokken 23.43 et meteor over Middelfart på Fyn.

Mandag aften drønede et meteor gennem atmosfæren over Middelfart på Fyn. Meteoret blev set af Louise Madsen klokken 23.43.

- Det hænger sådan sammen at vi på en køretur gennem Skrillinge ved Middelfart ser noget som kunne ligne en meteor. Det skete ca kl 23.43 at vi ser et lysglimt. først tror vi at det er noget fyrværkeri men det går hurtigt op for os at det ikke er det. Det var en relativt stor ildkugle med en "hale", på mindre end et sekund var den væk igen og man kunne se hvordan den brændte op i atmosfæren. Det lignede et stort stjerneskud. Det så ud som om den kom fra vest mod øst eller nordvest mod sydøst

- Vi er meget interesserede i at høre om i ved mere om denne hændelse?, spørger Louise Madsen i en mail til ekstrabladet.dk på 1224@eb.dk.

- Der er ingen tvivl om, at hun har set et helt klassisk meteor, siger John Leif Jørgensen, der er professor i rumfartsteknologi ved DTU Space.

- Der er nogle der er så store, at de kan lave natten om til dag. Hun har set en stor en, men ikke en rigtig stor.

- Hun ser det jo, hvor det er ved at være rigtig mørkt på sommernatten og klart vejr. Jorden modtager otte tons meteorer hver eneste dag. Man skal kigge det rigtige sted hen på det rigtige tidspunkt. Det varer fra 1 til 10 sek.

- Det er lIge som et stjerneskud, bare kraftigere. Ofte ser man, at de falder fra hinanden. Det hun beskriver er en helt klassisk, lidt større meteor. Formentlig en isklump. Jeg tror ikke, at det har noget at gøre med det asteoride, der passerede forbi.

- Det er i øvrigt meget smukt at kigge på.

- Det er altid det skægge, hvis der er andre der har set den, så man kan få en pejling på, hvor den landede. Den har formentlig ikke nået overfladen. Men hvis den har, så er den sin egen vægt værd i diamanter.

Har du set spændende fænomener på himlen - del din oplevelse med andre læsere herunder i kommentarfeltet. Har du filmet? Upload i boksen th!

0 kommentarer
Vis kommentarer