70.000 risikerer sagsanlæg i Giggs-sag

Man skal ikke tro, at man kan slippe af sted med at skrive hvad som helst på Twitter. 70.000 brugere risikerer sagsanlæg for at tweete om fodboldspilleren Ryan Giggs' utroskab

Ryan Giggs har ifølge vedholdende rygter haft en udenomsægteskabelig affære. (Foto: AP)
Ryan Giggs har ifølge vedholdende rygter haft en udenomsægteskabelig affære. (Foto: AP)

Sagen om Manchester United-stjernen Ryan Giggs' påståede forhold til reality-kendissen Imogen Thomas bliver mere og mere omfattende.

Nu risikerer mere end 70.000 Twitter-brugere et sagsanlæg, fordi de har overtrådt den britiske højesterets fogedforbud mod at nævne fodboldspillerens navn i utroskabssagen.

Læs også: Politiker: Giggs bollede ved siden af.

Strafferammen går op til millionbøde og endda fængselsstraf.

Vil advare brugere
Giggs' advokater har tidligere sagt, at de ville tvinge Twitter til at udlevere oplysninger om de brugere, der har overtrådt forbuddet, og nu melder Twitter ud, at de vil efterkomme kravet, skriver The Telegraph.

Twitters topchef i Europa, Tony Wang, siger, at Twitter dog vil advare de berørte brugere, før en eventuel udlevering af oplysningerne.

Opererer ikke i England
- Hvis vi er juridisk forpligtet til at udlevere brugeroplysningerne, i den grad vi kan, vil vi varsle de involverede brugere for at lade dem udnytte deres rettigheder i deres egne retskredse, siger han til The Telegraph.

Læs også: Maskeret bande amok foran Giggs' hjem.

Eksperter har ellers troet at Twitter-brugerne ikke ville kunne straffes, fordi Twitter ikke opererer fra England, og derfor ikke er underlagt engelsk lov.

Svært at straffe 'falske' brugere
På samme måde har f.eks. spanske aviser kunnet nævne Giggs' navn i sagen uden at blive retsforfulgt.

Ifølge medieadvokaten Mark Stephens, som The Telegraph har talt med, er det svært at straffe Twitter-brugerne, fordi mange af dem gemmer sig bag falske e-mailadresser, og opretter deres Twitter-konti på internetcafeer.

Han spår, at de falske profiler vil blive endnu mere udbredte efter denne sag.

1 af 2 Imogen Thomas er kendt fra den britiske udgave af Big Brother. (Foto: Photoshot)
2 af 2 Ryan Giggs har ifølge vedholdende rygter haft en udenomsægteskabelig affære. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer