Forskere har fundet beboelig planet

Astronomer har fundet en ny planet, der med stor sandsynlighed har en vandoverflade, og dermed også kan huse planter og dyr

Eksperter vurderer, at der med næsten 100 procent sikkerhed, er liv på Gliese 581g. Billedet her viser jorden fra rummet. (Foto: Spacephotos)
Eksperter vurderer, at der med næsten 100 procent sikkerhed, er liv på Gliese 581g. Billedet her viser jorden fra rummet. (Foto: Spacephotos)
Følg Videnskab

En planet der kredser i den beboelige zone godt 20 lysår fra jorden, kan have vand på overfladen, det skriver nytimes.com.

Hvis undersøgelserne bliver bekræftet, vil planeten som har tre til fire gange større masse end jorden, være den mest jord-lignende planet der endnu er opdaget, og den første der opfylder kriterierne for at blive potentielt beboelig.

- Dette er virkelig den første Guldlok-planet, siger Dr. Butler fra University of California.

Kælenavnet Guldlok-planeter stammer fra eventyret med de tre bjørne, fordi planeterne hverken er for varme eller for kolde, for store eller for små, for tunge eller for lette – de er 'lige tilpas'.

Det anslås at den gennemsnitlige temperatur på overfladen af den nye planet, med navnet 'Gliese 581g', er et sted mellem 10 og minus 24 grader Fahrenheit, omkring det samme som en sommerdag i Antarktis.

Eksperter fortæller, at der endnu er usikkerhed omkring planetens atmosfære og dens sammensætning og slår fast, at der er behov for en ny generation af gigantiske teleskoper og rumfartøjer for at finde ud af noget mere om det.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.