Annonce:
Annonce:

Tre kæmpelaks på krogen i Varde Å

Man behøver ikke tage til Norge eller Canada for at opleve et vildt lakseeventyr. Søndag fangede tre lystfiskere kæmpelaks på mellem 17 og 19 kg i Varde Å

Annonce:
Følg Videnskab

Det var intet mindre end en laksesensation, det der skete ved Varde Å søndag morgen, hvor der blev fanget tre gigantiske laks på 17, 18 og 18,7 kg.

Først fangede Peter Rich en laks på 18 kg og 126 cm. Det var ny rekord for åen, og en af de største laks, der nogen sinde er fanget i Danmark.

- Det er mit livs fisk, fortæller Peter Rich til Ritzau. Det tog ham 15 minutter at få trukket den stålblanke kæmpefisk i land.

- Mens det stod på, tog jeg det egentlig stille og roligt, men bagefter, da fisken lå oppe på land, så kan det godt være, jeg at begyndte at ryste lidt. Det er ikke nemt at beskrive, det skal opleves, siger 61-årige Peter Rich.

Rekorden fik ikke lov til at holde ret længe. Lidt senere på dagen lykkedes det for Jacob Thorstensen at lande endnu en forårslaks på 126 cm. Men Jacob Thorstensen fisk vejede 700 gram mere end Peter Richs.

Men dermed var det ikke slut på dagens vilde lakseeventyr i Varde Å.

Et par timer senere blev der fanget endnu en kæmpelaks på 118 cm og 17 kg af Jesper Petersen fra Esbjerg, oplyser formanden for Varde Sportsfiskerforening, Jørgen Bohnensach.

- Det her er ikke nogen forsinket aprilsnar. Det bliver i sandhed en påskedag, der går over i historien for Varde Sportsfiskerforening, siger Jørgen Bohnensach, som i øvrigt tror på, at der svømmer flere kæmpelaks rundt i Varde Å.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: