Canada invaderes af UFO'er

Canadierne melder om et rekord stort antal UFO'er. De fleste observationer har vist sig at være fly, men resten...

Beretninger om mærkelige fænomener på himlen strømmr ind over Canada. (Modelfoto)
Beretninger om mærkelige fænomener på himlen strømmr ind over Canada. (Modelfoto)
Følg Videnskab

Canadierne ser UFO'er som aldrig før. Den private organisation Ufology Research Group, der indsamler oplysninger om Uidentificerede Flyvende Objekter, siger, at der i 2008 indløb rapporter om 1004 UFO'er i luftrummet over Canada.

Aldrig før har gruppen, der har fulgt observationer siden 1989, registreret så mange UFO'er, rapporterer canadiske medier. Der er tale om en stigning på 27 procent i forhold til 2007.

Når observationerne er undersøgt nærmere, har det de fleste gange vist sig, at der var tale om fly, tårne eller en anden naturlig forklaring.

Men gruppen siger, at 10 procent af observationerne ikke har en naturlig forklaring, og af dem er under én procent så mærkværdige, og så godt dokumenterede, at de forbliver et mysterium.

- Min holdning er, at disse folk har set noget. Der er ikke beviser for, at rumvæsner besøger Canada i stort tal. Men vi siger, at der er tilstrækkeligt med rapporter, og at mange af dem er uforklarlige, så vi mener, at videnskaben skal kigge på dem, siger Chris Rutkowski fra gruppen.

Den mærkeligste observation i fjor var ifølge gruppen en episode, hvor førerne af to biler måtte bremse pludseligt op på en landevej, fordi en grå metalgenstand fløj hen over vejen.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind