Her er den klodsede astronaut

Astronauten her er skyld i, at NASA nu må ændre sine planer. Oh, fedt, lød kommentaren fra 45-årige Heidemarie, da hun tabte sit værktøj på en rumvandring

Heidemarie Stefanyshyn-Piper - går over i historien som den første, der har sendt en oliekande ud i rummet. (Foto: AP)
Heidemarie Stefanyshyn-Piper - går over i historien som den første, der har sendt en oliekande ud i rummet. (Foto: AP)

Adskillige ansatte i NASAs kontrolcenter diskuterer i disse timer, hvordan man skal foretage reparationer på den internationale rumstation, efter en astronaut i dag tabte sit værktøj under en rumvandring.

Den uheldige astronaut var 45-årige Heidemarie Stefanyshyn-Piper, der er på sin anden mission i rummet. Hun blev den første kvinde, der blev udnævnt til 'lead spacewalker', men må også tage titlen som den første, der har sendt en oliekande på tur i rummet. Det er formentlig den største genstand, der er blevet tabt i rummet, skriver AP.

- Bortset fra min lille fejl - eller store fejl, synes jeg, vi lavede et godt stykke arbejde derude, sagde hun, da hun kom tilbage på rumstationen.

Oh, fedt
Nasa overvejer nu, om de to astronauter, der sendes ud i rummet for at udføre reparationer på rumstationen, kan dele værktøj. Det er især en avanceret oliekande, der savnes efter den kvindelige astronauts fejl.

Hun mistede sin oliekande, da hun skulle tørre en stor klat olie væk. Sammen med kanden svævede også andet værktøj.

- Oh fedt, mumlede hun ironisk, da værktøjet smuttede.

Værktøjet er allerede så langt væk fra rumstationen, at det ikke menes at udgøre nogen fare.

Trods problemerne med det mistede værktøj støtter NASA Heidemarie Stefanyshyn-Piper, der er den ottende kvinde, som har været på rumvandring. Ifølge en talsmand viste hun 'god karakter og disciplin', da hun arbejdede videre trods det mistede værktøj.