Astronauter skal drikke urin

Rumfærgen Endeavour er ankommet til den internationale rumstation. Med sig har den en maskine, som kan lave astronauternes urin om til drikkevand

Der er lagt op til en ordentlig overhaling af den internationale rumstation, efter rumfærgen Endeavour kort efter midnat dansk tid meldte sin ankomst. Det skete mere end 300 kilometer over Indien, hvor Endeavour koblede sig på rumstationen, så de syv astronauter kunne klatre om bord. Deres mission er at forbedre boligforholdene på rumstationen, og med sig har de blandt andet en maskine, som kan lave urin om til drikkevand.

Den vil kraftigt nedsætte den mængde vand, som bliver fragtet med rumfærgerne til stationens beboere. Anordningen er afgørende for den fremtidige vandforsyning af seks astronauter på rumstationen, som er et samarbejde mellem hovedsageligt Rusland og det amerikanske rumprogram NASA.

Med sig har Endeavour derudover blandt andet også et nyt toilet, nye senge, motionsudstyr, to ovne og et køleskab. Under deres ophold skal astronauterne foretage fire krævende rumvandringer for at reparere de solpaneler, som giver rumstationen energi og elektricitet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.