Slankepille skaber mirakler

Danske forskere lover dobbelt så stort vægttab med ny slankepille, der er både effektiv og uden alvorlige bivirkninger

Danske forskere har udviklet en mirakelpille, som giver dobbelt så stort vægttab som de kendte slankemidler. Pillen er allerede testet på mennesker, og mangler kun de sidste forsøg og godkendelser, inden den om få år kommer på markedet.

Det er forskere ved Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet, der sammen med firmaet NeuroSearch A/S har udviklet pillen.

- Svært overvægtige patienter, der typisk opnår et vægttab på tre til fem kilo med eksisterende lægemidler, kan nu forvente omkring 10 kilos vægttab alene med slankepillen. Hvis man derudover kombinerer det med den rette diæt, kan det samlede vægttab komme op på omkring 20 kilo, siger prof. dr.med. Arne Astrup, som er en af forskerne bag den nye pille.

Slankemidlet har ikke nogle alvorlige bivirkninger, og består at et molekyle, som er udviklet af NeuroSearch.

- Det virker samtidigt på tre appetitregulerende systemer i hjernen på en meget effektiv måde, siger direktør i NeuroSearch, Flemming Pedersen.

Pillen lyder som en gave til alle os, der har et par kilo for meget på sidebenene - snup en pille og bliv slank - men desværre er pillen ikke lavet til os:

- Slankepillen er ikke udviklet som en behandling mod lettere overvægt. Her gælder fortsat en diætetisk indsats sammen med regelmæssig motion. Slankemidlet er blot en hjælp til de, der allerede har problemer med svær overvægt, siger Arne Astrup.