Nu har de fundet rester af eksplosiv meteor

40 mennesker er stadig indlagt efter det kraftige meteornedslag i Rusland for få dage siden

Videnskabsmænd har fundet rester af den meteorit, der ramte Jorden ved Uralbjergene i Rusland. (Foto: AP)
Videnskabsmænd har fundet rester af den meteorit, der ramte Jorden ved Uralbjergene i Rusland. (Foto: AP)

Videnskabsmænd fra Rusland har fundet rester af den meteorit, der fredag ramte Jorden ved Uralbjergene og sårede omkring over 1000 mennesker og blæste ruderne ind på adskillige bygninger.

- Det drejer sig om en stenmeteorit med et jernindhold på omkring 10 procent, fortæller forskeren Viktor Grohovskij fra Urals Føderale Universitet, ifølge nyhedsbureauet Ria Novosti.

Stumper fra meteoren fra rummet er blevet fundet i søen Tsjebarkul, og den russiske videnskabsmand vurderer, at meteoritten vil blive opkaldt efter søen og byen af samme navn, som ligger tæt ved.

Næsten 3000 bygninger blev beskadiget af den tonstunge meteorit, da den slog ned ved byen Tjeljabinsk, og ifølge myndighederne løber skaderne formentlig op i omkring 75 millioner kroner.

Selvom ødelæggelserne er omfattende, har ingen mistet livet. Til gengæld er omkring 1200 personer meldt såret. Men for langt de fleste er der blot tale om lettere kvæstelser fra flyvende glasskår, da trykbølgen fra nedslaget knuste adskillige vinduer.

Omkring 40 af dem var søndag stadig indlagt på hospitaler i regionen. En enkelt kvinde havde så alvorlige skader, at hun måtte flyves til et hospital i hovedstaden Moskva, cirka 1700 kilometer vest for Tjeljabinsk. Hendes tilstand er dog stabil.

Den amerikanske rumfartsadministration, Nasa, vurderer, at stenen fra rummet havde en diameter på cirka 15 meter. Vægten anslås til at være 10 ton.

Der var ingen, der havde forudset meteoren. Ifølge Nasa sker den slags meteornedslag én gang hvert 100. år.