Annonce:
Annonce:

Kattemennesker er klogere end hundemennesker

Folk, der betegner sig selv som 'hundemennesker', er mere livlige og udadvendte end kattemennesker. Til gengæld kan de ikke prale af en lige så høj IQ, viser en ny undersøgelse

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)
Annonce:
Følg Videnskab

Der er rent faktisk forskel på personligheden hos hunde- og kattemennesker - i hvert fald hvis man skal tro en ny amerikansk undersøgelse. Det skriver Videnskab.dk, hvor du blandt andet kan læse, hvor meget klogere kattemennesker tilsyneladende er.

Undersøgelsen viste, at folk, der betegnede sig selv som hundemennesker, havde tendens til at være mere livlige – altså mere energirige og udadvendte.

Samtidig antydede studiet, at hundeelskerne havde mere tendens til at følge regler nøje, mens katteelskere var mindre konforme og foretrak at gøre det hensigtsmæssige frem for at følge reglerne.

Læs også hos Videnskab.dk: Sex med dyr – ja, hvorfor ikke?

Der kom dog også et lidt mere kontroversielt resultatet ud af undersøgelsen – nemlig at katteelskere scorede højere end hundeelskere, når det gjaldt intelligens.

Annonce:

Forskerne bag undersøgelsen mener, at en forklaring på forskellen på hunde- og kattemenneskers personlighed måske kan være, at man vælger kæledyr alt efter, hvilken personlighed man selv har. Herudover kan forskellen måske være relateret til, at hunde- og katteelskere foretrækker forskellige miljøer.

Læs også hos Videnskab.dk: Hvorfor uddøde den hvide hundelort?

- Det giver mening, at en hundeelsker vil være mere livlig, fordi de vil være ude, hvor det sker, udenfor, tale med folk og medbringe deres hund.

- Hvis du derimod er mere introvert og følsom, vil du måske være mere derhjemme og læse en bog, og din kat har ikke brug for at komme ud og gå tur, siger Denise Guastello, som er lektor i psykologi ved det amerikanske Carroll University.

Forskerne har lavet undersøgelsen på 600 universitetsstuderende og bedt dem om at betegne sig selv som hunde- eller kattemenneske samtidig med, at de udfyldte spørgeskemaer til undersøgelse af deres personlighed.

Andre artikler hos Videnskab.dk:

Har dyr følelser?

Hunde føler misundelse

Hvem er klogest – katte eller hunde?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Annonce:
Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: