iPhone-lancering lagde pres på teleudbyderne

Danske teleudbydere havde svært ved at følge med efterspørgslen efter iPhone 6 i nat

Muligheden for at forudbestille iPhone 6 var mere end hvad de danske teleudbyderes hjemmesider kunne håndtere. (Foto: AP)
Muligheden for at forudbestille iPhone 6 var mere end hvad de danske teleudbyderes hjemmesider kunne håndtere. (Foto: AP)

I nat klokken 00.01 skete det, som mange Apple-fans har glædet sig til lige siden lanceringen af den seneste iPhone. Det blev nemlig muligt at forudbestille den nye iPhone 6 hos flere danske teleudbydere.

Lanceringen skete dog langt fra uden problemer, og i bedste Kähler-vase-stil kunne hjemmesiderne ikke stå for presset, da de mange fans væltede ind for at få fingrene i den eftertragtede smartphone.

Butikken åbner først klokken otte i morgen tidlig, men der er allerede cirka 400 personer i køen foran Apple-butikken i Hamburg. (Privatfoto) Mobil Danskere sover på gaden i Hamborg for at købe iPhone 6

Således måtte hjemmesiderne for både Telia, Telenor og 3 give efter for de mange besøg, og det foregik derfor langt fra uden problemer for dem, der forsøgte at bestille ønsketelefonen.

- Vi har et enormt pres på vores hjemmeside og kæmper virkelig for at få det hele til at glide så smertefrit som muligt. Det er desværre ikke helt uden udfordringer, og vi har været nødsaget til at pause køen et par gange for løbende at prøve at afværge de udfordringer der dukker op, når der er så stort et pres på vores servere, skrev Telenor på Facebook omkring klokken 2 i nat.

- Vi har været nødt til i kort tid at stoppe vores kø for at få belastningen ned. Få kunder har oplevet at blive smidt ud af køen i mellem 10 minutter og et kvarter.

Kræver fyringer
Også hos 3 har der først på natten været problemer med den store efterspørgsel, men teleselskabet meldte senere, at det igen skulle være muligt at bestille iPhone 6.

- Lige nu oplever vi, at www.3.dk kører stabilt, så skynd dig ind og forudbestil din nye iPhone 6. Vi beklager derudover ulejligheden i forhold til driftsforstyrrelserne på vores hjemmeside tidligere, skriver 3 Danmark på Facebook.

Den nye, forstørrede iPhone 6 blev præsenteret 9. september, og som sædvanligt har det medført en kolossal opmærksomhed. (Foto: AP) Mobil Ellevild anmelder: Så god er iPhone 6

Alle tre teleudbydere er natten igennem blevet mødt af en mindre læserstorm, der enten udtrykker stor utilfredshed eller forståelse over for nedbruddene.

- Det er da noget af det mest pinlige jeg længe har været med til. Det er ikke bare en ommer Telia det er fy for en banke bæ, der må være nogen der står til fyring. Har stadig ikke kunen bestille efter mere end 4 timer, skriver en bruger på Telias Facebook-side.

For de lidt mere tålmodige, kommer iPhone 6 i butikker landet over 26. september.

0 kommentarer
Vis kommentarer