Annonce:
Annonce:

Baumgartner besejret: Se det vilde rekordspring

Den 57-årige Google-direktør Alan Eustace slog fredag vovehalsen Felix Baumgartners spring fra 2012 med næsten 2,5 kilometer

Her kan du se video fra Alan Eustaces rekordspring (foto: AP)
Annonce:
Følg Videnskab

Han er gået noget mere stille med dørene end den østrigske vovehals Felix Baumgartner, men det gør bestemt ikke hans bedrift mindre imponerende.

Natten til lørdag lykkedes det nemlig den 57-årige Google-direktør Alan Eustace at slå Baumgartners rekordspring fra 39 kilometers højde med næsten 2,5 kilometer.

I tre år har han trænet og forberedt sig intensivt på springet, og ikke mange har været involveret i det vilde rekordforsøg.

Men natten til lørdag blev træning så til virkelighed.

Google-chef slog Baumgartners rekordspring

En heliumballon fragtede Eustace den lange vej op i stratosfæren - en tur på mere end to timer - før han iført specialdragt løsnede sig fra ballonen hele 41,4 kilometer over den amerikanske delstat New Mexico.

I sit frie fald mod jorden, der varede fire og et halvt minut, nåede Google-direktøren en topfart på 1322 kilometer i timen, hvilket ikke var helt så ligeså hurtigt som Baumgartner, men stadig nok til at bryde lydmuren.

Eustaces spring var en del af et projekt fra Paragon Space Development Corporation og dets Stratosfæriske Undersøgelseshold, som i flere år har arbejdet hemmeligt for at udvikle en helt særlig rumdragt.

I videoklippet over artiklen kan du se video fra Alan Eustaces rekordspring.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: