Annonce:
Annonce:

Astronauter er landet på Den Internationale Rumstation

Fire astronauter slutter sig til en kollega og kosmonauter, som har været på ISS siden april

Fire astronauter landede natten til fredag dansk tid på Den Internationale Rumstation, ISS. På billedet åbner astronaut Mark Vande Hei stationens luge. 
 Foto: AFP PHOTO/NASA TV/HANDOUT/Ritzau Scanpix
Fire astronauter landede natten til fredag dansk tid på Den Internationale Rumstation, ISS. På billedet åbner astronaut Mark Vande Hei stationens luge. Foto: AFP PHOTO/NASA TV/HANDOUT/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Videnskab

Fire astronauter er natten til fredag dansk tid landet på Den Internationale Rumstation (ISS). Det bekræfter den amerikanske rumfartsorganisation Nasa.

De fire astronauter er Thomas Marshburn, Raja Chari, Kayla Barron og deres tyske kollega Matthias Maurer, der kommer fra Den Europæiske Rumorganisation (ESA).

De lettede tidligt torsdag morgen dansk tid fra Nasas Kennedy Space Center ved Cape Canaveral i Florida, og turen tog ifølge nyhedsbureauet Reuters omkring 21 timer.

På ISS slutter de sig til astronauten Mark Vande Hei og kosmonauterne Oleg Novitskij og Pyotr Dubrov, som har været på rumstationen siden april.

De fire nyankomne astronauter skal bo på ISS i seks måneder.

Den seneste opsendelse var i første omgang planlagt til at finde sted i den sidste weekend i oktober. Dog blev den forsinket flere gange.

Annonce:

Først på grund af vejret, derefter et mindre helbredsproblem hos en fra besætningen, og endeligt skulle et andet hold astronauter først komme tilbage fra ISS.

Det er heller ikke længe siden, at fire astronauter var tilbage på Jorden efter 199 dage i rummet. Det skete i tirsdags, hvor rumkapslen fra SpaceX landede i havet ud Floridas kyst klokken 04.30 dansk tid.

Her var det astronauterne Shane Kimbrough og Megan McArthur, japaneren Akihiko Hoshide og franskmanden Thomas Pesquet, der var tilbage på Jorden efter mere end seks måneder på ISS, hvor de havde gennemført flere rumvandringer for at forbedre stationens elnet.

De fire astronauter, der er landet på ISS, skal blandt andet udføre rumvandringer for at fuldende en opgradering af stationens solpaneler, skriver nyhedsbureauet AFP.

Derudover vil de være til stede i anledning af to missioner for turister - først en i slutning af året og en anden, der efter planen skal opsendes i februar 2022.

Annonce:

De landede desuden i en SpaceX-rumkapsel. SpaceX blev stiftet i 2002 af erhvervsikonet Elon Musk, der også står bag bilmærket Tesla.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: