Bange for prostatakræft? Dyrk meget sex

Mænd har markant lavere risiko for at få prostatakræft, hvis de ejakulerer ofte

Arkivfoto: POLFOTO
Arkivfoto: POLFOTO

Et nyt studie af amerikanske forskere viser, at mænd, der ejakulerer flere end 21 gange om måneden, har 20 procent lavere risiko for prostatakræft end mænd, der ejakulerer fire til syv gange om måneden. Det skriver ugeskriftet.dk ifølge Videnskab.dk.

Den videnskabelige artikel er ifølge ugeskriftet.dk offentliggjort i onlineversionen af tidsskriftet European Eurology.

Læs mere på Videnskab.dk: Hvad sker der i kroppen under en orgasme?

I studiet deltog 31.925 mænd, som blev fulgt i årene 1992 til 2010, hvor de blandt andet svarede på et selvrapporteret oplysningsskema om månedlig ejakulationsfrekvens.

3.839 blev diagnosticeret med prostatacancer. Sædafgangsfrekvensen i alderen 40 til 49 år var positivt associeret med BMI, fysisk aktivitet, skilsmisse, oplysninger om seksuelt overførte sygdomme samt alkoholforbrug og kalorieindtag.

Læs mere på Videnskab.dk: Risikoen for prostatakræft grundlægges allerede i barndommen

Overlæge og professor Michael Borre fra Urinvejskirurgisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital kommenterer det amerikanske studie:

- Årsagen til prostatacancer er ukendt og formentlig multifaktoriel. Såvel gener som miljø spiller en væsentlig rolle. Association til seksuel aktivitet og arten heraf har fyldt meget i et langtfra entydigt forklaringsbillede,-  siger han ifølge ugeskriftet.dk.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Kan jeg bruge matematik til at vinde i Lotto?

Færre drab i Grønland

Vikingerne nåede længere ind i England end hidtil antaget
 

13 kommentarer
Vis kommentarer