Blodtørstig supersalamander havde et hoved så stort som et sofabord

Fundet af en gigantisk supersalamander, som levede for mere end 200 millioner år siden, overrasker forskerne. Bæstet var mere end to meter langt og kunne med sine skarpe tænder snildt fortære en lille dinosaurer til frokost

Billedet her kommer fra University of Edinburg, hvor en kunstner har forsøgt at vise, hvordan supersalamanderen så ud (Foto: AP)
Billedet her kommer fra University of Edinburg, hvor en kunstner har forsøgt at vise, hvordan supersalamanderen så ud (Foto: AP)

Et hold forskere har i Portugal fundet nogle utrolige fossiler. Fossilerne tilhører et af de mest mærkværdige dyr, der nogensinde har kaldt vores planet for 'hjem':

En gigantisk salamanderlignende padde, som lå på lur i de europæiske farvande for mere end 200 millioner år siden. Det skriver Videnskab.dk, hvor du også kan se et billede af bæstet.

Det fastslås, at dyret har været mere end to meter langt og vejet omtrent lige så meget som et menneske.

Dens hoved har været så stort som et sofabord og dens gab fyldt ud med hundredevis af gennemborende tænder.

Læs mere på Videnskab.dk: Massegrav af salamandere på størrelse med biler fundet i Portugal.

Med et stort, bredt, næsten fladt over- og underkæbeparti, der kunne lukke sig som et toiletsæde, har den været i stand til at sluge fisk, padder og måske endda små dinosaurer og pattedyr.

Metoposaurus er en forhistorisk slægtning til nutidens padder, som omfatter salamandere, frøer og tudser.

Læs mere på Videnskab.dk: Ny gigant edderkop fundet på Sri Lanka.

Den er en del af en større gruppe, der mest består af store padder, som kaldes temnospondyls. I mere end 100 millioner år levede de over hele verden, og de var formentligt de moderne arters forfædre.

Andre artikler på Videnskab.dk:
Så meget sex dyrkede sultaner for at få over 1.000 børn.

Kan terrorister være charmerende?

Tilmeld dig Videnskab.dk’s gratis nyhedsbrev her

19 kommentarer
Vis kommentarer