Annonce:
Annonce:

Dette trick giver dig superhukommelse

Den rute, du som barn fulgte fra dit hjem til skolen hver morgen, er en vigtig brik, hvis du vil mestre en særlig husketeknik. Se her i videoen, hvordan du præcis skal bære dig ad.

Polfoto/Niels Hougaard
Polfoto/Niels Hougaard
Annonce:
Følg Videnskab

Elefanter glemmer aldrig, men vi andre har det ikke altid så let. Der er dog ingen grund til panik! Videnskab.dk’s YouTube-kanal om spil og videnskab har en løsning til dig, når hukommelsen svigter, skriver Videnskab.dk.

Derfor har de hevet YouTuberen Mathias Obdrup ind i studiet for at demonstrere en huskemetode, der kan hjælpe dig med at huske bedre. Metoden har han selv anvendt til blandt andet at huske alle Danmarks vundne OL-medaljer i historien eller det periodiske system.

Teknikken går i korte træk ud på at kortlægge en rute, du ofte har gået og indlejre de ting, du skal huske. Newgame tester metoden i spillet Tidal Treasure, der går ud på at huske objekter, som skyller op på en strand.

Læs også hos Videnskab.dk: Sådan bliver du fantastisk god til at huske

Langtidshukommelsen er nøglen til at huske

Annonce:

Egentlig er opskriften ret simpel: For at memorere det, du skal huske, skal du udfordre din langtidshukommelse og sætte den på arbejde.

- Det, teknikken går ud på, er egentlig at tage de ting, man ser på skærmen og få dem lagt over i sin langtidshukommelse. Så vi skal have lavet en rute, du kender rigtig godt, og som er i din langtidshukommelse i forvejen,-  fortæller Mathias Obdrup til Newgames egen Mikkel Andersen, der er testperson.

Giv videoen foroven et klik og se, om det lykkes Mikkel at forbedre sin hukommelse, når han giver sig i kast med spillet.

I en anden video forsøger Mathias at huske 70 ting. Se den på Videnskab.dk.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Test: Påvirker musik hukommelsen?

Isbjerg har vendt bunden i vejret: Se de fantastiske billeder af 'krystal-paladset'

Er sex-orgasmer sundere end onani?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: