Dommedag er nær: I september udslettes Jorden - måske

Så skal vi til det igen: Atter engang mener konspirationsteoretikere at kunne forudsige Jordens undergang

Nu går Jorden snart under. Igen. I hvert tilfælde hvis du spørger en flok konspirationsteoretikere, der mener at vide, at 23. september bliver skæbnesvanger for kloden.

Det er ikke første gang, grupper af personer har ment at jordklodens dage var talte, og nu sker det altså igen. Denne gang er det blandt andet forfatteren David Meade, der står bag forudsigelsen. Han mener at vide, at planeten Nibiru - også kaldet Planet X - sidst i september vil ramme Jorden. Og det er på trods af, at forskere afviser, at planeten overhovedet eksisterer. Det skriver The Telegraph.

Hans teori bliver - ifølge ham selv - bakket op af biblen og den solformørkelse, der 21. august vil være i USA. Han mener, at selve solformørkelsen er et 'kæmpestort varsel'.

Bibelvers og solformørkelse
David Meade mener altså have fundet bevis i Biblen for, at hans teori er korrekt. Han henviser til Esajas Bog i det gamle testamente, hvor der i kapitel 13 er to vers, der lyder således:

'Herrens dag kommer med gru, med harme og flammende vrede for at lægge jorden øde og udrydde dens syndere' og 'Himlens stjernebilleder lyser ikke, mørke står solen op, månen skinner ikke'.

Forfatteren henviser så en teori, der involverer tallet 33, og dermed går hans teori - igen ifølge ham selv og hans konspirationsvenner - op i en højere enhed.

- Når solformørkelsen starter 21. august vil der være mørkt ved solopgang, nøjagtigt som Esajas Borg forudsiger, forklarer han og uddyber:

- Solformørkelsen starter i Oregon, den 33. stat - og ender i South Carolina, som ligger på den 33. breddegrad. Den type solformørkelse har ikke vist sig siden 1918, hvilket er 99 år siden - eller tre gange 33.

Præcis 33 dage efter solformørkelse mener forfatterens så, at den mytiske planet Nibiru vil ramme og destruere jorden.

Om det sker, vil tiden vise, men statistisk set har konspirationsteoretikere ikke just haft held med at forudsige Jordens endeligt indtil videre.