Du er måske et kreativt geni uden at vide det

Er du i virkeligheden en kreativitetens mester? Din evne til at holde koncentrationen kan afsløre, om du har et boblende hav af kreativitet gemt i maven

Arkivfoto: AP
Arkivfoto: AP

Hvis du har svært ved at koncentrere dig under en samtale, eller hvis du har svært ved at fokusere på dit arbejde i løbet af dagen – så skal du måske være mere glad end frustreret.

Ifølge et nyt studie fra Northwestern University i USA kan det nemlig tyde på, at du måske er et kreativt geni, skriver Videnskab.dk

I studiet undersøgte forskerne 97 testpersoners evne til at filtrere hjernens unødige og ‘forstyrrende’ stimuli fra under en øvelse.

Helt konkret gik øvelsen ud på, at testpersonerne først skulle udfylde et spørgeskema om deres kreative resultater gennem livet og derefter reagere på en lydtest, hvor to ‘lydklik’ kom hurtigt efter hinanden.
Læs også hos Videnskab.dk: Tag testen: Har du en effektiv hjerne?

Resultatet fra øvelsen viste, at de testpersoner, som reagerede på både det første og det andet klik på samme, eller næsten samme måde, blev anset for at have en dårlig opmærksomhed.

Og det var her, at testen viste en sammenhæng mellem testpersonernes opmærksomhed og deres kreativitet.

- Vores studie viser, at jo mere kreativ testpersonerne har været igennem livet, jo dårligere var de i testen til at filtrere hjernens unødige stimuli fra, skriver forskerne i studiet.

Forskerne mener, at deres studie viser, at hvis du har en dårlig opmærksomhed, så kan det hjælpe dig med at integrere idéer, som normalt ville være ude af din fokus i dit igangværende projekt - og dermed gøre dig mere kreativ.

Andre artikler hos Videnskab.dk:
Tag testen: Er du klog nok til universitetet?
Sådan bliver du fantastisk god til at huske
Sådan bliver du kreativ

16 kommentarer
Vis kommentarer