Dyrlæger advarer: Dette må du ikke give din hund

Efter mange indlæggelser advarer britiske dyrlæger mod at give hunde en ret populær godbid

Britiske dyrlæger advarer nu mod at give hunde rå kødben. Dansk dyrlæge mener dog godt, at man kan give sin hund rå okseben, hvis blot man holder øje med den og i øvrigt bruger sin sunde fornuft. Foto: Lise Rovsing
Britiske dyrlæger advarer nu mod at give hunde rå kødben. Dansk dyrlæge mener dog godt, at man kan give sin hund rå okseben, hvis blot man holder øje med den og i øvrigt bruger sin sunde fornuft. Foto: Lise Rovsing

Mange hundeejere ynder at forkæle deres firbenede ven med et kødben i ny og næ. Men selvom ben virker som en god og naturlig snack til hunden, er det ifølge den britiske veterinær-velgørenhedsorganisation PDSA forbundet med en stor risiko at lade kæledyret mæske sig i den populære godbid. Faktisk så stor, at det kan føre til, at hunden dør.

- Vi anbefaler ikke ben som godbidder, fordi vores dyrlæger desværre regelmæssigt ser hunde med skader i fordøjelsessystemet, forårsaget af splinter eller større stykker ben, der er blevet slugt og har sat sig fast, siger dyrlæge Rebecca Ashman fra PDSA ifølge The Telegraph.

Den britiske supermarkedskæde Tesco har for nylig helt droppet at sælge rå ben, efter at flere hunde er døde af at have spist kødben. Heriblandt en to år gammel mini-schnauzer, som døde efter at have spist et ben fra netop Tesco.

Hos dyreklinikken Artemis i Hellerup har dyrlæge Lise Rovsing også oplevet, at ejere kommer ind med deres hunde, efter at de har spist kødben.

- Det sker da engang imellem, at vi får hunde ind, der har spist for mange eller forkerte ben. Eller, at en hund simpelthen ikke kan tåle kødben. Selvfølgelig er der tilfælde, hvor det går ekstremt galt, og man er nødt til at åbne hunden op og fjerne bensplinter, eller tilfælde, hvor tarmen har taget skade, siger Lise Rovsing, der dog ikke er enig med de britiske dyrlæger i, at man af den grund altid skal undlade at give sin hund et kødben i ny og næ – så længe, der er tale om rå okseben.

- Svin, lam og fjerkræ splintrer lettere nede i maven, siger Lise Rovsing, der råder til, at man aldrig giver sin hund et kødben og lader den være alene med det. Når den får benet, skal man ifølge hende holde øje med, at hunden har det godt, og at den ikke eksempelvis kaster op eller får dårlig mave. Sker det, siger hun skal man henvende sig hos sin dyrlæge.

- Vi skal passe på, at vi ikke skaber en kultur omkring vores kæledyr, hvor vi kun handler ud fra, hvad der potentielt set kan gå galt. For det kan godt gå hen og blive utroligt svært at være hundeejer, hvis vi skal gå rundt med en konstant frygt for, at hunden bliver syg og dårlig. Find balancen. Søg information og brug din sunde fornuft. Lær din hund at kende, så du ved, hvis den får det dårligt, siger Lise Rovsing.

Se i øvrigt listen over, hvad du absolut aldrig må fodre din hund med, her.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.