Er du rig eller fattig? Dit ansigt afslører dig

Forsøg viser, at vores ansigter viser tegn på vores sociale klasse - selv hos unge studerende.

Følg Videnskab

Mennesker kan aflæse andre menneskers indkomst ved udelukkende at se på deres neutrale ansigtsudtryk.

Det viser et nyt studie publiceret i tidsskriftet Journal of Personality and Social Psychology, skriver medicalxpress.com, ifølge Videnskab.dk.

Studiet peger på, at vi bruger disse indtryk, når vi eksempelvis skal afgøre, hvem der skal ansættes i et nyt job.

- Det indikerer, at noget så subtilt som de signaler, dit ansigt udtrykker om din sociale klasse, faktisk kan være med til at fastholde denne sociale klasse,-  siger medforfatter af studiet og ph.d.-studerende ved University of Toronto i Canada Thora Bjornsdottir til medicalxpress.com.

- Disse førstehåndsindtryk kan blive en form for selvopfyldende profeti. Det vil have indflydelse på dine interaktioner og muligheder,-  fortsætter hun.

Læs også på Videnskab.dk: Har du et ansigt, som kvinderne kan lide?

Forskerne mener på baggrund af studiets resultater, at følelser forbundet til ens sociale klasse allerede i den sene teenage-alder eller tidlige voksenalder efterlader et aftryk i ens ansigt.

- Med tiden reflekterer og afslører ens ansigt permanent ens følelser. Selv, når vi tror, at vi ikke udtrykker noget, er levn fra ens følelser stadig til stede,-  siger medforfatter og lektor på University of Toronto Nicholas Rule til medicalxpress.com.

Forskerne lavede flere forskellige eksperimenter med frivillige studerende, som ud fra billeder med ansigter skulle bestemme, hvem der tjente mere og mindre end gennemsnittet. De blev både præsenteret for billeder af personer med neutrale eller smilende ansigtsudtryk.

Læs også på Videnskab.dk: Skal vi have sex med robotter?

De frivillige forsøgspersoner var signifikant bedre til at aflæse personernes indkomst ud fra billederne med neutrale ansigtsudtryk, end hvis de havde lavet rene gæt for eksempel ved at slå plat eller krone med en mønt.

- Det, vi ser i studerende, der kun er 18-22 år gamle, er, at de allerede har indsamlet nok livserfaring til, at det tydeligt har ændret og formet deres ansigter således, at man kan aflæse, hvilken socio-økonomisk elller social klasse, de hører til,-  siger Nicholas Rule til medicalxpress.com.

Læs også på Videnskab.dk:

Nu er verdens smukkeste naturbilleder kåret

Rumsonde finder ’magisk ø’ på Saturns Måne

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.