Flåt gravede sig ind i drengs trommehinde

En hundeflåt kom stærkt på afveje og endte i en amerikansk drengs øregang

Gnaske, gnaske. Sådan ser det ud, når en flåt på afveje graver sig ind i en lille drengs trommehinde. (Foto: The New England Journal of Medicine)
Gnaske, gnaske. Sådan ser det ud, når en flåt på afveje graver sig ind i en lille drengs trommehinde. (Foto: The New England Journal of Medicine)
Følg Videnskab

Der er nogle ting, som man håber på, at man aldrig vil opleve. For eksempel den kriblende lyd af en flåt, der graver sig ind i ens trommehinde.

Mareridtet var ikke desto mindre virkelighed for en 9-årig dreng i den amerikanske delstat Connecticut, skriver Live Science ifølge Videnskab.dk.

Drengen tog til lægen, fordi han kunne mærke en irritation i højre øre. Han havde blandt andet hørt en svag lyd i øret et par dage tidligere.

Læs mere på Videnskab.dk: Skotske arkæologer opdager nyt ’Stonehenge’ - lokale har kendt det i årevis

Da hans læge undersøgte øret, stod det med det samme klart, at der var tale om en flåt, der havde gravet sig godt og grundigt ind i drengens trommehinde.

Udover at det i sig selv må have været ret forstyrrende, så havde den ubudne gæst også resulteret i en betændelse i drengens trommehinde.

Drengens tilfælde er utroligt sjældent, fortæller øre-næse-hals-lægen David Kasle til Live Science ifølge Videnskab.dk. Han tilføjer, at han aldrig har oplevet noget lignende.

Læs mere på Videnskab.dk: Nye analyser: Tutankhamon havde hestetænder og klumpfod

Flåten var død, da lægerne fandt den, men på trods af det var flåten svær at fjerne, da dens munddele med de velkendte modhager sad godt begravet i den ydre del af drengens trommehinde.

Drengen blev derfor flyttet til en operationsstue, hvor lægerne kunne fjerne den lille blodsuger, mens han var under bedøvelse.

Lægerne fandt efterfølgende ud af, at der var tale om en flåt af arten Dermacentor variabilis, der også er kendt som Amerikansk hundeflåt.

Andre artikler på Videnskab.dk

Første kort over flåter i Skandinavien: Blodsugerne flytter nordpå

Lad være med at fjerne ørevoks med vatpinde

Penisstørrelse: Er stor virkelig bedst?

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+