Folk der tager mange selfies er ikke så lækre som de selv tror

Et nyt studie viser, at folk, der tager mange selfies, har tendens til at overvurdere sig selv

Dine selfies er måske slet ikke så gode, som du selv tror (Arkivfoto: AP)
Dine selfies er måske slet ikke så gode, som du selv tror (Arkivfoto: AP)

Tager du mange selfies?

I så fald viser en ny undersøgelse fra Toronto Universitet i Canada, at du har en tendens til at overvurdere dit eget udseende på billederne.

Det skriver The Telegraph.

Undersøgelsen viser, at andre mennesker slet ikke opfatter de selfie-glade menneskers selfies som så attraktive, som de selv gør.

Den blev foretaget blandt 198 college-studerende, hvoraf halvdelen så sig selv som 'regelmæssige selfie-tagere', mens den anden halvdel ikke tog selfies så tit.

Alle deltagere blev bedt om at tage en selfie, og så fik de også taget et billede af sig selv af en anden person.

Bagefter blev de bedt om at bedømme billederne godt eller dårligt ud fra, hvad de troede, at deres venner på de sociale medier ville synes om dem.

Desuden blev billederne også bedømt af nogle tilfældige mennesker udefra, der skulle sige, om de fandt billederne attraktive eller ej.

Dommen var klar: Dem, der var blevet fotograferet, fandt sig selv mere attraktive på billederne, end dem udefra gjorde. Det gjaldt både for dem, der tog selfies tit og sjældent, men de selfie-glade overvurderede dog sig selv 'markant mere', lyder det i undersøgelsen.

- Vi fandt ud af, at 'selfie-tagerne' opfattede deres selfies som mere attraktive og tiltalende end billeder af dem taget af andre.

- I virkeligheden fandt eksterne bedømmere faktisk målgruppens selfies mindre attraktive og mindre tiltalende end billederne taget af andre, lyder konklusionen blandt andet fra forskergruppen ifølge The Telegraph.

Desuden fandt de uvildige bedømmere de regelmæssige selfie-tagere mere narcissistiske end de andre deltagere.

11 kommentarer
Vis kommentarer