Forsker: Rødvin, chokolade og kaffe er nøglen til vægttab

Ledende forsker mener, at vi tænker helt forkert, når vi vil være sunde og tabe os. Ost, rødvin og chokolade er vigtige fødevarer for maven

Følg Videnskab

Går du og drømmer om at tabe lidt inden bikini-sæsonen sætter ind? Så skal du bare holde dig til ost, rødvin, chokolade, nødder og kaffe.

I hvert fald, hvis man skal tro professor Tim Spector fra King’s College London.

Ifølge Daily Mail mener den ledende britiske forsker, at vi griber det helt forkert an, når vi gerne vil tabe os.  I stedet for at tælle kalorier og holde os fra vores yndlingsfødevarer skal vi, siger Tim Spector, tværtimod indbygge dem i kosten.

Teorien bag den kontroversielle slanke-opfattelse er, at et succesfuldt og varigt vægttab hænger sammen med de næsten to kilo bakterier, vi har i maven. Nogle af bakterierne hjælper nemlig fordøjelsen på gled, mens andre hjælper på appetit og fedtlagring.

Men det er ikke alle bakterier, der er gode for os, siger Tim Spector. Så hvis vi holder os til de rigtige fødevarer, kan vi ifølge ham dyrke de gode bakterier og på den måde holde os sunde og slanke.

- Vi indtager disse baciller, og de ender i vores mave, hvor de spreder sig med de nye fødevarer, vi introducerer over årene. Jo flere forskelligartede fødevarer vi spiser, jo flere varianter af mikrober er der i vores kroppe, hvilket gør os sundere, forklarede Tim Spector for nylig på en litteraturfestival i Oxford. Her forklarede han også, at, stik imod hvad vi får at vide af lægen, får regelmæssige ostespisere sjældnere problemer med hjertet end folk, der sjældent eller aldrig spiser ost.

- Upasteuriseret ost er det bedste, du kan spise, fordi det er en af de rigeste kilder til sunde bakterier og svampe, siger forskeren, som også anbefaler andre mælkeprodukter som for eksempel yoghurt.

Desuden fungerer nødder, olie og kerner som god gødning for bakterierne, siger han. Også chokolade og rødvin er gode for mavens bakterier.

Men fastfood, understreger professoren, tæller ikke med. Det skal du stadig undgå, hvis du gerne vil være sund og tabe dig.

Ifølge svenske forskere er kaffe faktisk så sundt, at det ligefrem gør dig yngre.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+