Forskere: 10 minutters motion er nok

Ifølge en gruppe forskere kan en lille smule motion på den rette måde give lige så meget som 50 minutter

Ti minutters motion, hvoraf det ene er sprint, er ifølge en gruppe forskere lige så godt som langt løb i moderat tempo. (Modelfoto: Colourbox)
Ti minutters motion, hvoraf det ene er sprint, er ifølge en gruppe forskere lige så godt som langt løb i moderat tempo. (Modelfoto: Colourbox)

Selvom tøsne og lave temperaturer hersker uden for vinduerne i disse dage, er der altså (ifølge kalenderen ...) ikke længe til, at sommeren indtræder.

Det betyder, at det er ved at være tid til at begynde træningen, hvis man vil nå at føle sig klar til bikinisæsonen. Men så er der jo lige det der med tiden.

Frygt dog ikke. Et nyt studie viser nemlig, at et enkelt minuts sprint kombineret med ni minutters let motion giver samme resultater som 50 minutters motion i moderat tempo. Det skriver Livescience.com ifølge Videnskab.dk.

Det nye studie er udgivet i tidsskriftet PLOS ONE.

Læs mere på videnskab.dk: Forskere: Du kan ikke dyrke for meget motion

25 mænd deltog i studiet. Ingen af dem havde lavet nogen form for motion inden forsøget. De blev delt op i to grupper: en sprint-gruppe og en udholdenhedsgruppe.

Mændene trænede nu henholdsvis sprint og udholdenhed tre gange om ugen i 12 uger på en motionscykel.

Læs mere på videnskab.dk: Motion bremser Alzheimers

Efter de 12 uger viste de to grupper af mænd samme fremskridt på mange punkter, blandt andet i forhold til kondition og muskelfunktion samt kroppens evne til at respondere på insulin, det vil sige det hormon, der regulerer vores blodsukker.

- Vores studie viser, at en interval-baseret tilgang kan være mere effektiv. Du kan få samme udbytte i forhold til sundhed og motion som ved en traditionel tilgang til træning, men på kortere tid, - siger medforfatter på studiet professor Marin Gibala fra McMaster University i Canada ifølge Livescience.

Andre artikler på videnskab.dk:

Baby-dino havde vokseværk af dimensioner
 

Dårlig hukommelse kan være en fordel
 

Hvad er ingenting?

10 kommentarer
Vis kommentarer