Forskere finder hemmelighed bag kvinders sexlyst

Ved at lytte til kvinders hjertefrekvens kan man afsløre, hvor stor deres sexlyst er. Det viser amerikanske forskere i et nyt studie.

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

Seksuel dysfunktion hos kvinder kan være forbundet med for små forandringer i deres hjertefrekvens.

Psykologer fra University of Texas så i et nyt studie en sammenhæng imellem hjertefrekvensen hos 72 kvinder og deres egen beskrivelse af deres sexliv.

Det skriver Videnskab.dk.

Jo mindre deres hjertefrekvens kunne ændre sig, imens de var i hvile, des oftere fortalte de selv om problemer med sexlivet.

Hjertets tendens til at ændre sin frekvens kaldes på engelsk 'Heart Rate Variability' (HRV), og forskerne håber, at den nye viden kan gøre det nemmere for kvinder at tale åbent om seksuelle problemer.

Læs også hos Videnskab.dk: Sexomni: Du har sex i søvne – men glemt det, når du vågner

- Da der er beviser for, at lav HRV er en potentiel risikofaktor for seksuel dysfunktion, har læger en enkel, billig og ikke-invasiv metode til at måle en kvindes risiko for seksuel dysfunktion.

Det gør det nemmere at tale om noget, der er lidt mere privat og skaffe kvinder den hjælp, de har brug for, siger psykolog Amelia Stanton, der er hovedforfatter på det nye studie.

HRV er underlagt det autonome nervesystem, der omfatter kroppens ubevidste mekanismer, såsom vejrtrækningen. Tidligere studier har kædet lav HRV sammen med pykiske lidelser, såsom depression, angst og alkoholafhængighed, samt rejsningsproblemer hos mænd.

Andre artikler hos Videnskab.dk: Dyrkere af dominans-sex har det bedre end andre:


Forskere: ’Englefisse’ er ikke farligt
 

Så meget sex dyrkede sultan for at få 1000 børn
 

27 kommentarer
Vis kommentarer