Forskning: Mænd vil have faste, mellemstore bryster

Store bryster er ikke nødvendigvis lig med flotte bryster, viser ny forskning af mænds præferencer

Foto: Martin Bubandt
Foto: Martin Bubandt

Sålænge brysterne er faste behøver de ikke være store - i hvert fald ikke ifølge de adspurgte mænd i et nyt studie fra blandt andet Charles University i Prag. Det skriver Psypost.org ifølge Videnskab.dk.

'Vi fandt en tværkulturel, konsekvent præference for faste bryster, hvilket er typisk for kvinder i den unge voksenalder. I kontrast til dette fandt vi en temmelig stor variation i den foretrukne bryststørrelse. I de fleste lande, vi testede, var den mellemstore bryststørrelse den mest foretrukne,' fortæller ph.d. Jan Havlíček fra Charles University til Psypost.org.

Læs også på Videnskab.dk: Hvorfor er mænd så glade for bryster?

Han er medforfatter til det nye studie, der er publiceret i tidsskriftet Evolution and Human Behavior.

I det nye studie interviewede forskerne 267 mænd fra hele verden. I Brasilien, Tjekkiet og Namibia anså mændene mellemstore bryster for at være de flotteste.

Til gengæld foretræk mændene fra Cameroon store bryster, men der var betydelig forskel på præferencen fra person til person.

Læs også på Videnskab.dk: Danske mænd er verdens mest brystfikserede

Det samme gjaldt ikke for formen på brysterne.

Her fandt forskerne en gennemgående præference for faste bryster på tværs af alle kulturer.

Resultatet indikerer ifølge forskerne, at fastheden af kvinders bryster - og ikke størrelsen - er mest afgørende, når mænd ubevidst vurderer, hvor frugtbar en kvinde er, set i forhold til hendes alder.

Læs også på Videnskab.dk: Hvorfor 'voldtager' sæler pingviner?

Forskerne kalder denne egenskab for en kvindes 'tilbageværende frugtbarhed'.

'Baseret på dette må man forvente, at mænd foretrækker faste bryster. Men næsten alle tidligere studier har fokuseret på bryststørrelse, og ingen af dem testede for præferencen for formen på kvinders bryster,' siger Jan Havlíček.

'Det er muligt, at større bryster er at foretrække hos yngre kvinder og mindre bryster hos relativt ældre kvinder, da de kan give et yngre udseende,' tilføjer han til Psypost.org.

 

Andre artikler på Videnskab.dk:

Hvorfor vil unge piger ligne Barbie?

Hvorfor kan man ikke skide uden at tisse?

Spøgelseshus i Vejle skræmmer livet af forsøgspersoner

85 kommentarer
Vis kommentarer